04 oct. 2021 | 16:15

Facebook nu recunoaște contribuția sa la asaltul violent asupra Capitolului. Cum se apară gigantul rețelelor de socializare

ACTUALITATE
Facebook nu recunoaște contribuția sa la asaltul violent asupra Capitolului. Cum se apară gigantul rețelelor de socializare

Facebook respinge acuzațiile privind aportul său la evenimentul care a condus la asaltul Capitoliului, din 6 ianuarie.

Platforma de socializare neagă că ar fi contribuit la asaltul Capitoliului. De asemenea, într-un interviu acordat CNN, vicepreședintele grupului Nick Clegg spune că rețelele de socializare nu sunt toxice pentru adolescenți. El declară că responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat în 6 ianuarie la sediul congresului ”revine celor care au provocat violența și celor care au încurajat-o, inclusiv președintelui”.

Declarațiile acestuia au venit cu câteva ore înainte de difuzarea unui interviu cu un denunțător. Acesta trebuia să aibă loc în emisiunea CBS ”60 de minute”. New York Time a spus despre acesta că trebuia să acuze platforma media de faptul că a slăbit garanțiile pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2020 și că a permis escaladarea către atacul din 6 ianuarie.

Vineri, Nick Clegg a distribuit o notă internă în încercarea de a dezamorsa controversa prin condamnarea acuzațiilor. Apoi duminică, vicepreședintele platformei și-a întețit eforturile pentru a căuta ”o explicație tehnologică pentru polarizarea politică din Statele Unite”. A recunoscut, totuși, că Facebook ar trebui să ”înțeleagă modul în care contribuie la conținutul negativ și extrem, la discursul de ură și la dezinformare”.

Rețelele de socializare au un efect negativ asupra adolescenților

Încă din septembrie, rețeaua de socializare este foarte stresată de ceea ce urma să spună denunțătorul, a cărui nume nu a fost dezvălui. Cotidianul financiar a susținut că studiile efectuate de Facebook asupra efectelor rețelelor de socializare, au un impact negativ asupra adolescenților. Se pare că, 32% dintre adolescente cred că utilizarea Instagram le-a oferit o imagine corporală mai negativă atunci când erau deja nemulțumite de ea.

Privitor la acest lucru, Nick Clegg a spus ”Cercetările noastre sau ale oricui altcineva nu susțin că Instagram este rău sau toxic pentru toți adolescenții. Nu mi se pare surprinzător, intuitiv, că dacă nu te simți deja bine cu tine însuți, accesul pe rețelele de socializare te poate face să te simți puțin mai bine”. Din această cauză, Facebook  a anunțat că suspendă dezvoltarea unei versiuni de Instagram pentru copii sub 13 ani.