Facebook face un anunț de ultimă oră: toți utilizatorii trebuie să știe

Facebook face un anunț de ultimă oră: toți utilizatorii trebuie să știe

Instagram face o pauză în a dezvolta o nouă aplicație pe care o creează pentru copii, a declarat gigantul tech deținut de Facebook. Decizia vine în contextul opoziției tot mai mari pentru proiect.

Facebook, care s-a confruntat cu critici puternice din partea parlamentarilor și a utilizatorilor în ceea ce privește planul său de a dezvolta un Instagram pentru copii, a anunțat că întrerupe lucrarea la proiect, anunță CNBC.

Facebook renunță să lanseze Instagram for Kids

„Deși credem că dezvoltarea Instagram Kids este ceea ce trebuie făcut, Instagram și compania-mamă Facebook, vor reevalua proiectul la o dată ulterioară. Între timp, Instagram va continua să se concentreze pe siguranța adolescenților și pe extinderea funcțiilor de supraveghere parentală pentru adolescenți”, a declarat compania într-un comunicat.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat că aplicația este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani.

Anunțul vine după ce un raport exploziv de pe Wall Street Journal a arătat că Facebook a constatat în mod repetat că aplicația sa Instagram este dăunătoare pentru mulți adolescenți. Publicația a citat studiile de pe Facebook din ultimii trei ani care au examinat modul în care Instagram afectează baza de tineri utilizatori, fetele adolescente fiind cele mai afectate.

Raportul i-a determinat pe parlamentari să își redreseze preocupările cu privire la aplicația de socializare. Autoritățile din SUA au răspuns la decizia Facebook și au spus că compania trebuie să renunțe în totalitate la planurile sale.

„Suntem mulțumiți că Facebook ne-a dat atenție apelurilor noastre de a nu mai înainta cu planurile sale de a lansa o versiune de Instagram pentru copii. Cu toate acestea, o „pauză” este insuficientă”, au spus parlamentarii într-un comunicat. „Facebook nu e în stare să protejeze tinerii în mediul online și trebuie să abandoneze complet acest proiect”.

Instagram a declarant că va lucra, de asemenea, la extinderea controalelor parentale la conturile pentru adolescenți.

„Aceste noi caracteristici, pentru care părinții și adolescenții pot opta, le vor oferi părinților instrumentele necesare pentru a modela în mod semnificativ experiența adolescentului”, a spus șeful Instagram.

Citește și: