06 sept. 2021 | 15:35

Europa este cu mai mult de 20 de ani în urmă, în atingerea obiectivelor pentru reducerea emisiilor de carbon: ce mai putem face

ACTUALITATE
Europa este cu mai mult de 20 de ani în urmă, în atingerea obiectivelor pentru reducerea emisiilor de carbon: ce mai putem face

Europa ar putea face progrese în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, dar cea mai mare companie de utilități nu crede că oficialii se mișcă suficient de repede.

Conform Reuters, Enel a emis un studiu care avertizează că Europa ar putea întârzia foarte mult reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră dacă va continua în „ritmul actual”. Uniunea Europeană dorește să reducă aceste emisii cu 55% până în 2030, a spus Enel. Dar se pare că nu va atinge acest obiectiv până în 2051 fără modificări substanțiale.

Europa trebuie să se grăbească să reducă poluarea

De asemenea, continentul nu și-ar îndeplini obiectivul de 40% din energia regenerabilă (stabilit pentru 2030) până în 2043, potrivit studiului.

Studiul a sugerat că UE ar trebui să investească aproximativ 3,6 trilioane de euro, pentru a-și atinge obiectivul de emisii pentru 2030. Oficialii ar trebui, de asemenea, să instituie o guvernare mai potrivită acestei provocări, cu capacitatea de a transforma rapid planurile în „acțiuni concrete”. Aceasta ar include o coordonare mai eficientă între statele membre ale UE, precum și o strategie mai regională pentru a favoriza o mai bună integrare a pieței.

Nu există nicio îndoială că Uniunea Europeană va trebui să își regândească strategia. Obiectivul de reducere a emisiilor de carbon cu 55% a reprezentat un salt semnificativ față de obiectivul anterior de 40%.

Enel are, de asemenea, un stimulent puternic aici – cheltuielile suplimentare ar ajuta probabil afacerea Enel cu energie regenerabilă. Cu toate acestea, constatările ar putea ajuta la cuantificarea a cât de multă muncă trebuie depusă, iar UE ar putea asculta un furnizor important de energie atunci când solicită adoptarea mai accelerată a energiei curate.

Avertismentul oamenilor de știință: lumea se apropie de „punctul ireversibil”, în poluarea cu plastic

O echipă internațională de cercetători trage un semnal de alarmă, avertizând că problema noastră globală de poluare cu plastic s-ar putea apropia de un punct ireversibil. Adică, nu vom mai putea opri poluarea cu plastic.

Într-un nou studiu publicat în revista Science, cercetătorii au descoperit că planeta se apropie de un punct critic. Materialele plastice sunt un „poluant slab reversibil”, susține echipa, deoarece acestea se degradează foarte lent și sunt reciclate la rate mai mici decât ar fi suficiente la nivel global.