Este oficial: amenzi uriașe pentru aceste companii. Cum au încercat să-i fure pe români

Este oficial: amenzi uriașe pentru aceste companii. Cum au încercat să-i fure pe români

ANRE a demarat mai multe controale în baza atribuțiilor pe care le are și a descoperit nereguli grave.

Cei mai mari furnizori de pe piața energiei electrice din România au fost aspru sancționați de autoritățile în domeniu. Enel, E.On Energie şi Hidroelectrica au primit amenzi dure de la ANRE.

ANRE a amendat furnizorii de energie electrică Enel, E.On Energie şi Hidroelectrica, din cauza faptului că aceștia nu au respectat prevederile reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieţei de energie electrică.

HIDROELECTRICA a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 410.000 lei pentru:
– nerespectarea în totalitate prevederilor legale privind modul de organizare şi funcţionare a centrelor de telefonie (call-center);
– nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială; –
nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

ELECTRICĂ FURNIZARE şi E.ON ENERGIE ROMÂNIA au fost sancţionaţi fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 400.000 lei pentru:
– nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială;
-nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

ENEL ENERGIE şi ENEL ENERGIE MUNTENIA au fost sancţionaţi fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

Consumatorii au tras semnalul de alarmă

ANRE a aplicat amenzile în urmă unor controale inițiate la sesizarea consumatorilor, care au descoperit primii neregulile practicate de distribuitorii de energie electrică.

În cadrul controalelor desfășurate, inspectorii ANRE au verificat următoarele aspecte:
-modul de organizare şi funcţionare a centrelor de telefonie (call-center);
-respectarea obligaţiei de a comunica solicitantului, în scris, în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială;
– respectarea obligaţiei de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: