Eșec digital în plină campanie de vaccinare: de ce a picat platforma Guvernului

Eșec digital în plină campanie de vaccinare: de ce a picat platforma Guvernului

Pentru ca toată campania de vaccinare să se desfășoare normal, Guvernul a venit cu o platformă dedicată acestei acțiuni. Doar că lucrurile n-au mai mers cum trebuie.


UPDATE 16:30 Platforma nu funcționează nici la această oră. Dacă, spre exemplu, vrei să te programezi și apeși pe butonul ”Mă programez” nu se încarcă pagina unde trebuie să-ți introduci datele, ci pagina de start.

Vineri, 15 ianuarie, în România a început etapa a doua de vaccinare destinată persoanelor vârstnice, demnitarilor și muncitorilor din domenii esențiale. Numai că statul a consemnat și un eșec digital. Platforma pentru înscrieri a picat, probabil din cauza numărului mare de solicitări.

Platforma a fost blocată mai bine de o oră vineri după-amiază și, după ce și-a revenit, a putut fi accesată doar de persoanele juridice.

Platforma pentru înscrieri la vaccinare, la pământ

După ce problema a fost semnalată, pe pagina Guvernului a apărut următorul mesaj:

„Acum suntem în Etapa 2 din 3 a vaccinării anti COVID-19. Programarea vaccinărilor este deschisă acum numai persoanelor juridice din domeniul sănătății și social”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de autentificare.

Și STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale – a venit cu un mesaj pe acest subiect.

„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări: Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare.”, se arată  într-un comunicat de presă.

Totul s-a întâmplat vineri după-amiază.  Platforma pe care ar fi trebuit să se înscrie românii încadrați în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat imediat după ora 15:00, adică ora la care autoritățile anunțau că va fi disponibilă pentru programarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, sau care desfășoară activități în domenii esențiale.

Printre mesajele apărute s-a numărat și acesta:

„A apărut o eroare. Contactați administratorul”.

Platforma poate fi accesată AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: