E oficial: interdicția dură care va fi valabilă încă o lună. Toți românii trebuie să afle urgent

E oficial: interdicția dură care va fi valabilă încă o lună. Toți românii trebuie să afle urgent

Chiar dacă arzi de nerăbdare să călătorești, vestea proastă e că mai trebuie să aștepți. Cel puțin, în unele țări. Această țară a impus restricții dure pentru încă o lună.

În contextul creșterii alarmante a numărului de noi îmbolnăviri, aceste călătorii urmează să fie interzise pentru o perioadă de o lună de zile.

Astfel, românii care vor să călătorească în Italia primesc o veste proastă. Italia a extins interdicţia privind călătoriile între regiuni cu puţin mai mult de o lună, din cauza creşterii ratei de contaminare pe teritoriul italian, informează Agerpres.

Această țară impune măsuri dure pentru a combate pandemia

Mai exact, potrivit sursei citate, până pe 27 martie persoanele nu vor putea să iasă de pe teritoriul regiunii în care locuiesc, a anunţat luni noul guvern al premierului Mario Draghi.

De menționat este faptul că aceasta este una dintre primele decizii luate de guvern, în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, guvernul lui Draghi fiind învestit pe 13 februarie.

Există și o serie de excepții. Mai exact, se pare că excepţiile vor include deplasările în interes de serviciu şi pentru urgenţe. Vizitele la membrii altor gospodării sunt posibile într-o măsură foarte limitată.

În “zonele roşii” cu risc de contaminare ridicat, oamenilor li se cere să rămână acasă pe cât posibil. Potrivit noului decret al guvernului italian, vizitele private sunt de asemenea interzise în aceste zone până pe 27 martie.

Spre deosebire de alte țări, Italia, ţară cu circa 60 de milioane de locuitori, a introdus anul trecut un sistem de evaluare a riscului de contaminare pe trei niveluri, în funcţie de rata de contaminare a fiecărei municipalităţi.

În ceea ce privește restul regulilor, la fel ca și în România, măştile de protecţie sunt obligatorii în public peste tot în Italia. De asemenea, în această ţară este în vigoare o interdicţie de circulaţie de la zece seara.