E gratis în magazinele Digi | RCS-RDS: toți românii pot profita chiar acum. Care sunt condițiile?

E gratis în magazinele Digi | RCS-RDS: toți românii pot profita chiar acum. Care sunt condițiile?

Digi | RCS-RDS a venit cu un anunț deosebit pentru sute de mii de români. E gratis și se întâmplă chiar din ianuarie 2021.

Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat că, din ianuarie 2021, clienții și utilizatorii vor putea colecta mai ușor deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) și deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). Totul se va face prin rețeaua de magazine. În aproximativ 25% din punctele de prezență Digi au fost amenajate spații special prevăzute pentru colectarea deșeurilor de aceste tipuri.

Acestea poartă denumirea Digi CoRRRner. Proiectul se va extinde, pe parcursul anului, în cele 450 de magazine și în sediile regionale.

Ce presupune noul proiect de la Digi | RCS-RDS

Digi CoRRRner va exista în peste 100 de puncte de vânzare (aproximativ 25% din totalul acestora) din județele în care compania are cea mai mare prezență și unde partenerul care asigură colectarea, Environ, deține capacitățile necesare pentru preluarea DBA și DEEE: București, Bihor, Cluj, Timiș, Brașov, Constanța, Iași, Dolj. De asemenea, puncte de colectare au fost amenajate și în sediile principale din București.

Grupul Digi | RCS-RDS susține că depune constant eforturi pentru sensibilizarea și informarea angajaților și clienților cu privire la aspecte precum sortarea, reciclarea și reutilizarea echipamentelor ajunse la final de viață. Proiectul contituie o modalitate de a transmite un exemplu de comportament responsabil către angajați și clienți și de a veni în sprijinul lor cu un sistem de colectare a echipamentelor de care s-au folosit inclusiv în cadrul relației contractuale cu Digi (de exemplu: telefoane mobile, telefoane fixe, routere, baterii și acumulatori etc.).

La nivelul Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Eurostat, cea mai ridicată rată de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili s-a înregistrat în Croația (96%).

Chiar dacă se situează peste media Europeană, România înregistrează o rată de colectare DBA de aprox. 49%. Obiectivul Grupului Digi este acela de a contribui prin rețeaua sa de magazine la îmbunătățirea colectării, mai ales pentru clienții săi și propriii angajați, punând în practică prevederile legale referitoare la colectarea, tratarea și eliminarea în condiții de protecție a mediului pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rezultate din operațiunile sale.

Lista magazinelor în care poți depune echipamentele e aici.

Etichete: