E anunțul momentului: aceste mașini dispar. Producătorul a luat decizia radicală

E anunțul momentului: aceste mașini dispar. Producătorul a luat decizia radicală

General Motors, cel mai mare și vechi producător de automobile din Statele Unite, a anunțat recent că intenționează să oprească vânzarea tuturor mașinilor pe benzină sau diesel, camionetelor și SUV-urilor până în anul 2035.

Este un angajament uriaș pentru un asemenea producător de automobile, mai ales că marea majoritate a vânzărilor GM provin în prezent de la mașini care consumă gaz, mai degrabă decât de la vehicule electrice.

General Motors anunță: acesta este sfârșitul mașinilor clasice

În cazul GM, succesul va depinde de îmbunătățirea rapidă și de creșterea producției de vehicule electrice. Și pentru oricine altcineva, este important a vedea că atenția sporită asupra transportului cu emisii zero este o veste minunată pentru viitorul planetei noastre.

CEO-ul GM, Mary Barra, a anunțat în mod specific că compania își propune să fie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2040. Și având în vedere că 75% dintre emisiile sale provin din conductele de evacuare ale vehiculelor, încetarea vânzărilor de mașini cu gaz pare un start rezonabil pentru a începe o nouă etapă mai verde.

„Compania General Motors intenționează să fie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2040, ceea ce înseamnă eliminarea emisiilor de carbon din toate produsele noastre, inclusiv din fiecare vehicul pe care îl producem și din toate operațiunile noastre globale în următorii douăzeci de ani”, a scris Barra pe LinkedIn.

Decizia GM este deosebit de semnificativă, deoarece majoritatea termenelor pentru a opri vânzarea mașinilor cu combustibil pe gaz au fost stabilite deja de guverne, cum ar fi statul California care interzice vânzările de mașini noi cu gaz până în 2035 sau apelul președintelui Biden de a electrifica toate vehiculele deținute de statul federal.

Acum că apelul vine chiar de la industria auto – în special una dintre cele mai mari companii din industrie – este posibil să putem începe în sfârșit să vedem un anumit impuls în decurgerea modului în care ajungem la un rezultat contra încălzirii globale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: