04 nov. 2021 | 10:31

După dezastrul cu moneda digitală Squid Game, altă criptomonedă a atins o cotație record: nu e Bitcoin

ACTUALITATE
După dezastrul cu moneda digitală Squid Game, altă criptomonedă a atins o cotație record: nu e Bitcoin

În cazul în care ai fost foarte dezamăgit de moneda inspirată de serialul Squid Game, care s-a dovedit a fi o fraudă de câteva milioane de dolari cu consecințe globale, o altă criptomonedă a atins o cotație record în această săptămână.

În timp ce investitorii în moneda Squid își plâng în pumni pentru că au pierdut toți banii, cei care și-au băgat banii în Ether, moneda platformei blockchain Ethereum, au avut o zi incredibil de bună. Prețul celei de a doua cea mai populară criptomonedă după Bitcoin a ajuns miercuri la la un maxim record de 4656,62 de dolari.

Investitorii în Ethereum, pe culmile gloriei

La momentul redactării acestui material, un Ether se poate achiziționa cu 4562 de dolari, în ușoară scădere față de maximul de acum mai puțin de 24 de ore. Bitcoin, în schimb, se tranzacționează astăzi cu 62.423,8 dolari, deși a ajuns și la 64.000 de dolari în urmă cu două zile.

Revenind însă la Ether, aceasta pare să reprezinte cea mai fezabilă investiție la momentul de față pentru amatorii de criptomonede. Nu de alta, dar, de la începutul anului, a crescut cu 530%. Doar în ultima săptămână, valoarea sa s-a apreciat cu aproximativ 10 procente.

Creșterea monedei din spatele blockchain-ului Ethereum, la fel ca întreaga piață de criptomonede, este o consecință a fluctuațiilor pozitive de care s-a bucurat Bitcoin în ultimele săptămâni. Ca referință, cea mai populară și valoroasă criptomonedă a atins un maxim istoric pe 20 octombrie, iar acel detaliu a susținut creșterea multor altor active din spectrul crypto, atât pe zona monedelor digitale, cât și a NFT_urilor.

Ultima perioadă problematică a fost în septembrie, când China a speriat investitorii cu o serie de măsuri menite să descurajeze minatul de Bitcoin. Nu a durat însă mult până când oamenii s-au acomodat cu ideea, iar câteva săptămâni mai târziu, cea mai populară criptomonedă a ajuns să se vândă cu 66.974,77 de dolari – record absolut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele