02 nov. 2021 | 10:10

Fondatorul Apple, fan Bitcoin: de ce Steve Wozniak nu mai are încredere în dolarul american

ACTUALITATE
Fondatorul Apple, fan Bitcoin: de ce Steve Wozniak nu mai are încredere în dolarul american

Steve Wozniak este cofondator Apple, împreună cu Steve Jobs. De-a lungul anilor, Woz a făcut de mai multe ori valuri datorită opiniilor sale din domeniul tehnologiilor. Acum, a început să încurajeze investițiile în Bitcoin.

Într-un interviu acordat celor de la Markets Insider, Steve Wozniak a încercat să sintetizeze părțile bune ale criptomonedelor, dar și motivele pentru care astfel de active digitale nu vor niciodată cu adevărat libere, lipsite de control guvernelor din diverse colțuri ale lumii.

Steve Wozniak, de la Apple la Bitcoin

În 1976, Steve Jobs a fondat Apple împreună cu Steve Wozniak. Între timp, a ajuns să nu mai dețină nicio funcție în cadrul gigantului din Cupertino, dar continuă să emită opinii relevante în domeniul tehnologiei. Într-un interviu recent acordat celor de la Yahoo Finance, Woz a lăudat efortul CEO-ul Twitter în ceea ce privește utilizarea de monede digitale în afaceri. Ca referință, Jack Dorsey este un alt utilizator entuziast și susținător de criptomonede.

„Problema este că guvernul nu va permite niciodată ca ele să fie în afara controlului său”, spune Wozniak. ”Dacă s-ar ajunge în punctul în care totul se face cu crypto și lucrurile n-ar trece prin guverne pentru observații și taxare, guvernele le-ar interzice pur și simplu. Ele nu ar renunța la putere”, a adăugat el.

Dincolo de asta, Wozniak este optimist în ceea ce privește viitorul acestor soluții de plată și a insistat pe faptul că el însuși se află ”în tabăra care crede că vor fi folosite eficient criptomonedele”. „Avem atâtea modalități digitale de a plăti acum pentru lucruri, chiar și doar pentru a transfera bani unor persoane, încă de la PayPal. Avem Apple Pay, Apple Cash, Venmo și toate astea. Deci, avem deja alte moduri de a plăti, pe lângă crypto”, spune antreprenorul.

Comparativ cu dolarul american, cofondatorul Apple este entuziasmat de faptul nu poți ”imprima” Bitcoin la infinit. „Uitați-vă la dolarul american – guvernul poate pur și simplu să creeze noi dolari și să împrumute; nu ai niciodată o cantitate fixă, ca în cazul bitcoin. Bitcoin este puritate matematică”, a concluzionat Steve Wozniak în același interviu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele