Așa ”îți crește” încrederea în Bitcoin: cum a pierdut cineva 11 milioane de dolari în zece minute

Așa ”îți crește” încrederea în Bitcoin: cum a pierdut cineva 11 milioane de dolari în zece minute

La prima vedere, Bitcoin reprezintă o mină de aur pentru oamenii care sunt dispuși să facă investiții în criptomonede. Nu de alta, dar în doar câteva luni a crescut cu 100%. Din păcate, criptomonedele nu sunt pentru toată lumea, după cum și-a dat seama un bărbat din SUA.

Modul în care funcționează criptomonedele în general este dezastruos pentru persoanele atehnice. O tentativă eșuată de achiziție, o infecție cu malware sau vreun troian pe laptop te pot lăsa fără bani. În plus, pentru că discutăm de un sistem monetar descentralizat, fără vreun sediu fizic, nu este ca și cum suni la bancă și te plângi că ți-au fugit criptomonedele din cont. Ce a dispărut, în 99% din cazuri, rămâne dispărut.

”Investiția” în Bitcoin l-a lăsat fără 11 milioane de dolari

Nu mai puțin de 11,6 milioane de dolari a pierdut un bărbat dintr-un cont Coinbase, conform Business Insider. Din suma fabuloasă, și-a putut recupera 600.000 de dolari, cu ajutorul unui judecător american. Acesta din urmă a aprobat un mandat prin care solicita returnarea de Bitcoin în valoarea respectivă dintr-un portofel digital. Cel mai probabil, aceștia sunt toți banii pe care îi va mai vedea investitorul.

Plângerea pe marginea dezastrului financiar a fost depusă în luna aprilie a acestui an procurorilor din Los Angeles de către un utilizator care a cumpărat 200 de Bitcoin prin intermediul Coinbase. Din păcate, după ce a finalizat achiziția, a primit o notificare pe ecranul laptopului prin care i se atrăgea atenția că i-a fost blocat contul, conform Hotnews.

În aparență, notificarea provenea de la Coinbase. În practică, un grup de hackeri se aflau în spatele mesajului, iar acela a fost doar primul pas dintr-o fraudă complexă pe care anchetatorii americani încearcă de peste jumătate de an să o elucideze, fără succes. În timp ce persoana încerca să recâștige accesul la propriul cont, 206 bitcoin au fost sustrași din contul său de Coinbase, cu o valoare totală de peste 11,6 milioane de dolari. Oficialii Coinbase au refuzat să comenteze pe marginea cazului.

Ca referință, conform documentelor înaintate în tribunal, „un individ neidentificat” („UI-1”) a răspuns apelului și i-a cerut lui G.R. să facă o serie de modificări contului său, printre acestea și una care să permită accesarea de la distanță a contului. „Odată ce a primit acces la contul victimei, UI-1 a modificat limita pentru tranzacțiile zilnice și a încercat de asemenea să dezactiveze anumite notificări și setări de alertă ale contului victimei”, afirmă procurorul Dan G. Boyle în documentul depus instanței.

Citește și:
Etichete: