Doar asta nu lansase Tesla, un ATV pentru copii: cât costă Cyberquad, când se lansează

Doar asta nu lansase Tesla, un ATV pentru copii: cât costă Cyberquad, când se lansează

În doar două zile, gigantul condus de Elon Musk a lansat două creații inspirate de camioneta Cybetruck, un bolid care nu există și nu știm când sau dacă va ajunge vreodată pe străzi. Ieri a fost vorba de un fluier, azi discutăm de un ATV pentru copii, Cyberquad.

Impozant și cu linii agresive, noul Cyberquad pare un bolid pe patru roți gata de o aventură prin pădure. Acesta nu a fost dezvăluit în cadrul unei conferințe de proporții și nici măcar în contextul lansării unui noul model de Tesla. În schimb, a fost făcut public online, printr-un clip de promovare și câteva imagini de marketing.

Tesla-Cyberquad-for-Kids-1

Inspirat de Cybetruck, Cyberquad are mai mari șanse să devină realitate

Tesla Cyberquad a apărut pe website-ul Tesla peste noapte cu un preț de achiziție de 1900 de dolari, aproximativ 1700 de euro. Denumirea completă este Cyberquad for Kids (pentru copii), deși pare să poate fi folosit de către orice persoană peste 8 ani, cu condiția ca persoana să nu aibă o greutate foarte mare.

Cel puțin în teorie, primul ATV de la Tesla va fi lansat în următoarele 2-4 săptămâni. Este însă foarte important de reținut că gigantul condus de Elon Musk are o lungă tradiție în a nu-și respecta promisiunile de niciun fel. Până și pe pagina web a companiei se menționează că ”nu poate fi garantată livrarea comenzilor înainte de sărbători”, chiar dacă, în teorie, până la finalul anului sunt mai mult de patru săptămâni.

Tesla Cyberquad for Kids este construit în jurul unui cadru de oțel, are scaune tapițate, suspensie reglabilă și sistem de frânare cu discuri pe roțile din spate. Conform specificațiilor, sistemul de propulsie electrică ar trebui să te țină departe de priză circa 15 mile sau 24 de kilometri, în timp ce viteza maximă de deplasare este de aproximativ 16 kilometri pe oră. Rămâne să vedem dacă acesta nu este încă un produs Tesla care nu va deveni niciodată realitate, cum s-a întâmplat cu robotul menit să te ajute prin casă.

Citește și: