Doar așa nu te-ai rugat: aplicația de mobil care te ține în legătură cu ”Cel de sus”

Doar așa nu te-ai rugat: aplicația de mobil care te ține în legătură cu ”Cel de sus”

În era digitală, era bizar să nu poți să te și rogi online, nu? Aplicația de mobil prin care te rogi e aici și o poți descărca.

Vaticanul a lansat cea mai recentă aplicaţie a sa, „Click to Pray”. Oferă un planificator personal, printre noile funcţii, pentru ceea ce se speră că va fi o „experienţă de rugăciune” îmbunătăţită, în contextul unei lumi în continuă mişcare, relatează Hotnews.

Aplicația de mobil prin care te rogi nu e o glumă

Câțiva oficiali ai Bisericii Catolice, printre care un cardinal, au participat la o conferinţă de presă de prezentare a „Click to Pray 2.0”. Aceasta este prima actualizare majoră a aplicaţiei de la lansarea acesteia, în 2016.

Printre noile funcţii ale aplicaţiei se numără un planificator personal digital cu ajutorul căruia utilizatorii îşi pot configura momentele de rugăciune din fiecare zi, însoţit de posibilitatea de a primi câte un memento în acest sens.

„Rugăciunea nu este o pierdere de timp, aşa cum credem uneori. Rugăciunea este precum sămânţa din întunericul pământului, care îşi va arăta roadele la vremea ei”, a spus părintele Frederic Fornos, citat de aceeași sursă.

Aplicaţia pentru rugăciuni e disponibilă în şase limbi occidentale şi în chineză. Ea oferă utilizatorilor scopuri specifice pentru care se pot ruga împreună cu papa Francisc, cum ar fi pentru pace într-o anumită regiune a lumii.

Mai mult, include o „Şcoală de Rugăciune”, care oferă sprijin celor cărora li se pare dificil la început şi opţiunea de a forma grupuri de rugăciune cu persoane din întreaga lume.

Un preot italian din Piaţa Sf. Petru a lăudat noua aplicaţie. „Este un lucru extraordinary, deoarece îţi permite să ajungi la oameni pe care nu îi întâlneşti fizic, devine o punte pentru a ajunge la acele inimi care uneori s-au abătut de la Dumnezeu”, a spus părintele Cosimo Schena.

Citește și: