Doar așa înțelegi câți români vor să se vaccineze, de fapt: ce s-a întâmplat ieri pe internet

Doar așa înțelegi câți români vor să se vaccineze, de fapt: ce s-a întâmplat ieri pe internet

România nu face o treabă foarte bună în a-și vaccina populația din pricina lipsei disponibilității vaccinurilor. Cu 800.000 de doze de la AstraZeneca, este interesant să vezi cum s-au schimbat lucrurile în ultimele zile.

Miercuri, la 12:30, în platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, iar în primele patru ore s-au programat aproape 63.964 de persoane, ceea ce înseamnă, în medie, 16.000 de oameni pe oră, conform Comitetului de coordonare a vaccinării. Toți acești oameni fac parte din etapa a doua de vaccinare.

Platforma online s-a comportat un pic mai bine ca în trecut. De la ora 12.30 și până la 16.30, s-au programat 63.964 de persoane pentru a se vaccina cu vaccinul AstraZeneca. Ca referință, aceste este recomandat persoanelor cu vârsta între 18 și 55 de ani. Astfel, în această etapă se pot programa pentru a se vaccina cu serul AstraZeneca persoanele cu boli cronice și angajații din domenii considerate esențiale.

În contextul în care mulți oameni erau reticenți că va exista o tendință de aglomerație la programări cu AstraZeneca, entuziasmul autoritățile pe marginea acestui subiect a fost unul autentic. „Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Aproximativ 16.000 de persoane s-au programat în fiecare oră pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de AstraZeneca”, au anunțat reprezentanții Comitetului de coordonare a vaccinării.

Pentru a se evita un alt scandal ca cel al reprogramărilor de acum câteva săptămâni, din lipsă de vaccinuri, programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca a început astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie, susțin autoritățile. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, rapelul pentru imunizarea cu AstraZeneca este la 56 de zile.

programari-vaccinare-10-februarie