Dispozitivul care te salvează: cum ajută persoanele în vârstă

Dispozitivul care te salvează: cum ajută persoanele în vârstă

Black & Decker a lansat dispozitivele care salvează vieți. Articolele sunt destinate în special persoanelor în vârstă, care pot apela la ajutor cu aceste noi gadgeturi.

Black & Decker a lansat o gamă de articole purtabile de răspuns personal de urgență. Denumită goVia, include dispozitive care pot fi purtate pe încheietura mâinii sau în jurul gâtului, care pot detecta căderile sau permit persoanelor în vârstă să apeleze la ajutor printr-un abonament lunar alimentat de Medical Guardian.

Primul dispozitiv, denumit goVia Mini care costă 125 de dolari, are o durată de viață a bateriei de cinci zile și poate fi transportat în saci sau purtat la curea sau în jurul gâtului cu un șnur inclus. Vine cu acoperire celulară din rețeaua 4G LTE Verizon, împreună cu urmărirea locației prin GPS, WiFi și triangulare. Dacă purtătorul întâmpină o urgență, acesta poate apăsa butonul de apel și poate vorbi cu un operator direct prin intermediul dispozitivului. Un respondent poate veni apoi direct la locația lor.

GoVia Move costă 75 de dolari și funcționează într-un mod similar, dar oferă butoane de ajutor portabile care pot fi purtate pe încheietura mâinii. În caz de urgență, poți apăsa fie butonul de pe dispozitivul Move în sine, fie butonul portabil, deși acesta din urmă trebuie să se afle la mai puțin de 300 de metri de unitatea principală. Aceasta te va conecta din nou la un operator direct prin intermediul dispozitivului, care îți poate trimite apoi ajutor la locația ta, determinată de un GPS.

Dispozitivul care salvează vieți necesită un abonament lunar

Dispozitivul goVia Home Classic de 45 de dolari se conectează la un telefon fix mai degrabă decât la un serviciu celular și include un pandantiv pentru gât sau o brățară, cu o rază de acțiune de 180 de metri, care poate fi folosit pentru a apela la ajutor prin simpla apăsare a unui buton.

Black & Decker Health oferă, de asemenea, versiunea goVia Home Wireless de 50 de dolari, care folosește serviciile celulare AT&T mai degrabă decât un telefon fix. Ambele oferă o opțiune de detectare a căderii, pentru un cost lunar suplimentar, care poate detecta automat modificările mișcării cauzate de o cădere și impact și se pot conecta automat la operatorii de urgență fără a fi nevoie de un telefon fix.

În timp ce dispozitivele în sine sunt relativ ieftine, toate necesită abonamente lunare de monitorizare furnizate de Medical Guardian care nu sunt ieftine.