Telefonul tău tocmai a devenit cel mai important ajutor când călătorești anul acesta

Telefonul tău tocmai a devenit cel mai important ajutor când călătorești anul acesta

Google a anunțat funcțiile care te vor scăpa de multe bătăi de cap în 2021. Acestea sunt menite să îmbunătățească felul în care călătorești și să ai acces rapid la informații.

Google transmite că, în urma unui studiu pe care l-a desfășurat, interesul utilizatorilor pentru călătorii a început să crească, odată cu lansarea campaniilor de vaccinare. Planificarea călătoriilor în acest moment este totuși dificilă, deoarece restricțiile de călătorie variază de la o țară la alta și se pot modifica oricând.

Însă tocmai aici intervin noile funcții Google.

Google te va anunța printr-un mail dacă apar schimbări în călătoria ta

Pentru a te ajuta să fii informat cu privire la toate detaliile ce țin de călătoria ta în contextul actualei pandemii, Google a lansat o nouă funcție care îți permite să optezi pentru primirea unui mail, în cazul în care recomandările de călătorie se schimbă pentru o anumită locație. Practic, odată ce ți-ai setat destinația și intervin noi reguli de călătorie, Google te va anunța printr-un mail.

Dacă vei da un search despre zboruri sau hoteluri pe mobil, îți va apărea opțiunea „Primește un mail dacă apar schimbări”, în panoul consultativ Covid-19. Atât timp cât ești conectat la un cont Google, vei putea activa noua opțiune fără probleme.

Panoul consultativ Covid-19 va afișa acum și mai multe detalii despre destinația pe care o alegi. Te poate informa dacă țara ta de destinație cere călătorilor să între în carantină, de exemplu, sau e necesară prezentarea unui test negativ la Covid-19.

Alte noutăți de la Google, privind călătoriile

De asemenea, Google și-a actualizat portalul de călătorii cu o filă Explorare nouă și îmbunătățită, care poate servi acum ca o platformă all-în-one care îți poate arăta prețurile zborurilor și hotelurilor pentru anumite locații. Poți chiar să filtrezi potențiale destinații turistice pe baza intereselor pe care selectezi chiar tu.

În cele din urmă, acum e mult mai ușor să planifici călătorii pe Google Maps pentru desktop.

După ce ai introdus punctul de plecare și destinația, vei putea adăuga mai multe opriri pe parcurs. Selectează că trebuie să te oprești la un hotel sau la un camping în mijlocul călătoriei – Trebuie doar să efectuezi o căutare pentru aceste obiective, iar rezultatele vor apărea alăturate de butonul „Adăugați oprire” pe care poți face clic.

După ce ai planificat călătoria, vei putea trimite indicațiile către telefonul tău prin text, mail sau prin aplicația Google Maps.