Detaliul pe care mulți șoferi îl uită, amendat cu până la 725 de lei: ce trebuie să faci, ca să nu te ia poliția în vizor

Detaliul pe care mulți șoferi îl uită, amendat cu până la 725 de lei: ce trebuie să faci, ca să nu te ia poliția în vizor

Cu cât trece mai mult timp de la obținerea carnetului de circulație, foarte mulți șoferi uită detalii care se pot reflecta în amenzi costisitoare. Circulație pe drumurile publice nu ține doar de respectarea regulilor din trafic, sunt multe particularități care te pot costa scump.

Când te sui la volan, indiferent dacă este vorba de o mașină mai veche sau mai nouă, ar fi bine să ai în vedere câteva detalii ce țin de pregătirea autoturismului pentru un drum mai lung sau mai scurt. Dacă nu ești atent, acestea se pot reflecta în amenzi la fel de costisitoare ca și cum ai depăși o linie dublă continuă.

Toți șoferii trebuie să aibă asta în mașină, să nu fie amendați

Când te oprește poliția în trafic, în nouă din zece cazuri, ofițerul de la circulație îți verifică actele mașinii și permisul de conducere. Ei mai au însă un drept foarte important, pe care s-ar putea să nu-l ai în vedere de fiecare dată. Poliția are tot dreptul să-ți analizeze trusa de prim ajutor și să verifice dacă ai două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

În cazul în care acestea lipsesc sau sunt neconforme, s-ar putea reflecta într-o amendă de până la 725 de lei. Dacă ai unele din ele, dar nu pe toate, din nou, ești taxat. Această greșeală aparent nevinovată se încadrează în clasa a doua de sancțiuni cu patru sau cinci puncte de amendă, aspect tehnic ce se reflectă în achitarea a 590 – 725 de lei.

Conform Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto și aspectul acesteia, trebuie respectate două condiții:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Nu în ultimul rând, eticheta trusei sanitare auto trebuie să conțină denumirea produsului, denumirea și adresa producătorului, denumirea și adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piață, în funcție de caz. La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: