Descoperire uimitoare: ce s-a găsit pe cea mai faimoasă pictură a maestrului olandez Rembrandt
O descoperire uimitoare a fost făcută pe cea mai celebră lucrare a lui Rembrandt. O schiţă a fost descoperită sub vopseaua groasă a celei mai faimoase lucrări a maestrului olandez Rembrandt, „Rondul de noapte/The Night Watch”.
Ea dezvăluie, pentru prima dată, viziunea originală a artistului pentru pânza de mari dimensiuni, conform The Guardian.
Desenul pregătitor, realizat cu vopsea bej cu un conţinut mare de cretă, a fost descoperit în urma unei investigaţii de doi ani şi jumătate de către restauratori, experţi în date şi istorici de artă de la Rijksmuseum din Amsterdam.
Schiţa dezvăluie cercetătorilor dovezi ale unei serii de modificări pe care Rembrandt van Rijn le-a adus scenei sale cu 34 de personaje diferite şi a şirului de pene, suliţe şi săbii din jurul lor, înainte de finalizarea picturii în 1642.
Pictura Rondul de noapte a lui Rembrandt ascunde ceva uimitor
Realizarea tabloului „Rondul de noapte”, care înfăţişează o miliţie sub comanda căpitanului Frans Banninck Cocq, a durat trei ani, după ce a fost comandat de garda civilă din Amsterdam pentru o sală de banchet la sediul său Kloveniersdoelen. Pieter Roelofs, şeful departamentului de pictură de la Rijksmuseum, a spus că a fost posibil ca schiţa secretă să devină vizibilă printr-o „hartă de calciu” a lucrării, datorită utilizării de către artist a unei vopsele bogate în cretă care ar putea fi preluată de cea mai recentă tehnologie de scanare.
Personalul care lucrează la ceea ce au numit „Operaţiunea Rondul de noapte” a folosit cea mai recentă tehnologie pentru a căuta perspective noi asupra picturii înainte de restaurare, încă din 2019.
Rembrandt a folosit tehnica impasto, care presupune aplicarea de vopsea groasă pe pânză pentru a realiza o structură tridimensională care reflectă lumina. Au fost folosite metode de imagistică pentru a ajunge sub straturi. Ei au descoperit că Rembrandt a pictat iniţial pene pentru coiful miliţianului Claes van Cruijsbergen, dar mai târziu a pictat peste ele.
El a schiţat mai multe suliţe decât a pictat, a ajustat poziţia piciorului sergentului Rombout Kemp şi există semne că a existat o sabie suplimentară iniţial între căpitan şi locotenentul său, Willem van Ruytenburch.
Scopul principal al celor mai recente cercetări despre „Rondul de noapte” a fost pregătirea pentru prima sa restaurare în peste 40 de ani.
„Rondul de noapte” este considerat cea mai ambiţioasă lucrare a artistului. A fost comandată de primarul şi liderul gărzii civile din Amsterdam, Frans Banninck Cocq, care a dorit un portret de grup al companiei sale.