Expoziție inedită la Palatul Mogoșoaia. „Inima Reginei” va avea lansarea astăzi, 29 octombrie, chiar de ziua de naștere a Majestății Sale

Expoziție inedită la Palatul Mogoșoaia. „Inima Reginei” va avea lansarea astăzi, 29 octombrie, chiar de ziua de naștere a Majestății Sale
Expoziție inedită la Palatul Mogoșoaia. „Inima Reginei” va avea lansarea astăzi, 29 octombrie, chiar de ziua de naștere a Majestății Sale

Astăzi, 29 octombrie 2021, Consiliul Județean Ilfov celebrează personalitatea Reginei Maria a României prin expoziția numită „Inima Reginei”. Aceasta are loc chiar de ziua de naștere a Majestății Sale.

Expoziție de pictură și creații vestimentare la Palatul Mogoșoaia

Evenimentul este organizat și inițiat de Consiliul Județean Ilfov și găzduit de Palatul Mogoșoaia. Din cauza contextului epidemiologic, expoziția este lansată în format online. Va fi deschisă până pe 29 ianuarie, anul viitor.

De asemenea, expoziția „Inima Reginei” va beneficia și de un midissage, ceea ce înseamnă că accesul publicului larg în cadrul Palatului se va face în conformitate cu noile reglementări legale. Expoziția va reuni creațiile vestimentare semnate de Mimi Chipăilă și lucrările pictorului Bogdan Mihai Radu.

Bogdan Mihai Radu aduce în atenție ipostaze ale vieții Reginei Maria în locurile ei preferate, precum Palatele Mogoșoaia și Știrbei, printr-o serie de picturi fascinante, unele de mari dimensiuni, iar alte mai mici.

Ambele palate au fost reședințe ale aristocrației și expresie a stilului arhitectural românesc. Acestea au fost vizitate, de-a lungul timpului, de membrii Casei Regale a României și de personalități politice și culturale.

„Inima Reginei” celebrează personalitatea Reginei Maria a României

Expoziția găzduită de Palatul Mogoșoaia aduce în prim plan și biodiversitatea României, Regina fiind o mar iubitoare de natură. Artistul vizual recreează eleganța Reginei Maria printr-o serie de rochii, din care, desigur, nu lipsesc motivele tradiționale sau perlele, inspirate din designul contemporan al Majestății Sale.

Regina Maria s-a născut în Eastwell, în Familia Regală a Marii Britanii, în sudul Angliei, fiind nepoate Reginei Victoria. A ajuns în România prin căsătoria cu Regele Ferdinand. Aici, Regina Maria a îmbrățișat viața și cultura noii țări. A fost surprinsă de multe ori purtând costumul popular românesc.

Aceasta a contribuit semnificativ la viața publică. În perioada Războiului de Independență, Regina Maria a mers pe front pentru a avea grijă de soldații români bolnavi de tifos, în acest fel, arătând compasiune pentru cei aflați în suferință. După terminarea Primului Război Mondial, Regina Maria și-a folosit întreaga influență.

Bogdan Mihai Radu este unul dintre cei mai căutați artiști români ai momentului și trăiește în Londra. Natura este o temă dominantă în lucrările sale. Se regăsesc din abundență și în expoziția „Inima Reginei”.

Creațiile lui Mimi Chipăilă s-au regăsit în diferite reviste de artă, modă și cultură în țări precum Portugalia, Italia, Statele Unite Ale Americii, Belgia sau Olanda, datorită unor colecții capsula cusute manual

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI