Dacia Spring, motiv de mândrie pentru români: ce performanță a reușit acum, cum a depășit Tesla

Dacia Spring, motiv de mândrie pentru români: ce performanță a reușit acum, cum a depășit Tesla

Dacia Spring este prima mașină electrică a constructorului de la Mioveni, chiar dacă este produsă în China. Din acest motiv, fiecare record sau clasament în care reușește să intre Spring reprezintă o bucurie pentru români.

Într-o manieră absolut surprinzătoare, Dacia Spring a reușit să urce pe locul trei în vânzările de mașini electrice din Europa. Cu această ocazie, a atins performanța de a depășit modele semnificativ mai renumite, inclusiv creații Tesla sau îndrăgitul bolid Skoda Enyaq.

Dacia Spring, încă o victorie importantă

În luna octombrie a acestui an, Dacia Spring a fost al treilea cel mai vândut automobil electric din Europa. Victoria importantă a fost dobândită odată cu extinderea livrărilor în multe dintre țările europene importante.

Punctual, discutăm de 5277 de unități livrate în luna octombrie, în Europa, potrivit datelor Jato Dynamics. Este important de reținut că ritmul livrărilor are mari șanse să devină semnificativ mai lent, dar, de această dată, a fost vorba de livrarea unor precomenzi care au început în primăvara acestui an.

Mașina electrică a românilor s-a vândut cel mai bine în Franța, Spania, Italia, România și Germania. Până să scadă însă statisticile, conform analiștilor, livrările de schimb vor crește, cel puțin în noiembrie. Nu de alta, dar țările care au făcut deja publice raportările pentru luna trecută confirmă această realitate.

Peste Dacia Spring, dacă ai o curiozitate asupra subiectului, s-au clasat Renault Zoe și VW ID.3. Cele două modele au înregistrat însă scăderi foarte mari față de anul trecut, din cauza crizei de semiconductori. Un pic trist este că Dacia Spring este pe poziția a treia la capitolul vânzări, dar nu a reușit să se califice în finala Car of the Year, deși rivalele sale semnificativ mai scumpe s-au calificat.

Pe zona de autoturisme plug-in hibrid, liderul din această lună a fost Ford Kuga, care se pregătește să încheie un an foarte bun. Cu 3778 de unități livrate, Ford a depășit Peugeot 3008, dar și Volvo XC40.