Cyberpunk 2077, din nou sub reflector: creatorul își cere scuze pentru dezastru

Cyberpunk 2077, din nou sub reflector: creatorul își cere scuze pentru dezastru

Cyberpunk 2077 este unul dintre cele mai bune și cele mai proaste jocuri din ultimul deceniu. Din acest motiv, co-fondatorul studiului CD Projekt Red a decis să-și ceară scuze.

Cyberpunk 2077 a avut parte de numeroase amânări până la lansarea de la finele anului trecut. În același timp, se lucrează de peste opt ani la el. Cei care au reușit să-l termine sunt încântați de efortul incredibil din spatele celui mai nou joc de la creatorii seriei Witcher. Din păcate, foarte mulți și-au cerut banii înapoi pentru că nu l-au putut juca în condiții optime.

Jocul a fost atât de prost optimizat, încât Sony a decis să-l scoată din PlayStation Store. S-ar putea să mă înșel, dar nu-mi aduc aminte ca Sony să mai fi luat vreodată această decizie radicală pentru vreun titlu.

Pentru întregul set de circumstanțe, Marcin Iwiński de la CD Projekt Red a decis să-și ceară scuze. ”Versiunea pentru console a Cyberpunk 2077 nu a împlinit standardul de calitate pe care l-am fi dorit. Eu și cu întreaga echipă de conducere ne cerem scuze pentru asta, iar acest clip este dovada că îmi asum public și personal această realitate. Vă rog să nu pasați vina pe niciuna dintre echipele noastre pentru ce s-a întâmplat.”, a menționat șeful companiei în clipul pe care îl poți vedea mai jos.

Iwiński a continua să explice, dintr-un punct de vedere, setul de circumstanțe care a dus la lansarea unui joc care, pur și simplu, nu era jucabil pe PlayStation 4 și Xbox One. A fost pentru prima oară când Microsoft a decis să ofere banii înapoi celor care au cumpărat și, în cazuri extraordinare, au și terminat un joc. Din cauza Cyberpunk 2077, CD Projekt Red face și subiectul unui proces pe motiv că și-ar fi înșelat investitorii, pe lângă jucători.

În final, explicația lui Iwiński este că versiunea de console a fost de fapt o versiune de PC transformată, iar având în vedere cât de spectaculoasă vizual este cea din urmă, niște console lansate în urmă cu opt ani nu au putut face față în condiții optime variantei de PC. Cu această ocazie am aflat și că un upgrade pentru consolele next-gen va fi lansat pentru Cyberpunk 2077 în jumătatea a doua a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: