Cupra a anunțat prețul pentru noua sa mașină electrică: cum atacă Volkswagen

Cupra a anunțat prețul pentru noua sa mașină electrică: cum atacă Volkswagen

Mașina alimentată cu energie electrică a mărcii spaniole va fi poziționată „între segmentul de masă și premium”.

Mașina electrică de mici dimensiuni va avea un cost mai mare decât prețul de pornire pentru mașina electrică a mărcii Volkswagen. Ambele mașini se vor baza pe o versiune scurtată a platformei MEB a Grupului VW, care este utilizată pentru vehicule electrice compacte, inclusiv Cupra Born, VW ID3 și ID4, Skoda Enyaq și Audi Q4 e-tron.

„Versiunea Cupra a mașinii va avea un preț mai mare, deoarece dorim ca aceasta să fie poziționată între segmentele de masă și premium”, a declarat CEO-ul Cupra, Wayne Griffiths, la salonul auto de la Munchen.

Compania își bazează viitoarea mașină pe conceptul UrbanRebel, care avea un design sport. Producția modelului electric Cupra va avea în mare măsură același design ca UrbanRebel, a spus Griffiths.

„Lucrăm la un design provocator. Mașina de serie este foarte aproape de UrbanRebel. Dacă scoți spoilerul din spate și pe cel din față, o să te apropii foarte mult de ceea ce vrem să facem cu mașina pe care o să o lansăm în 2025”, a spus acesta.

O mașină distinctivă

Cupra Born, prima mașină complet electrică a mărcii, va ajunge în showroom-uri în noiembrie.

Mașina va fi alimentată de un motor electric de 170 de kilowați și o baterie de până la 55 kW. Acest lucru va permite o autonomie de 400 km la o singură încărcare. De altfel, modelul va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 6,9 secunde.

Fabrica Seat din Martorell, lângă Barcelona, urmează să fie transformată într-un centru de producție a mașinilor electrice. Fabrica mărcii VW din Pamplona, Spania, ar putea fi, de asemenea, implicată în producția de vehicule electrice, a spus Griffiths.

Spania a anunțat în iulie un plan pentru a investi 4,3 miliarde de euro pentru a sprijini producția de vehicule electrice și baterii în țară.

„Guvernul spaniol ne susține și discută în prezent cu UE. Dacă vrem să lansăm mașina în 2025, avem nevoie de decizii care să fie luate până la sfârșitul acestui an”, a spus Griffiths.

Așadar, mașina celor de la Cupra va costa aproximativ 25.000 de euro când va fi lansată. Asta înseamnă ca va fi cu 5000 de euro mai scumpă decât modelul Volkswagen.

Citește și: