Cum te ascunzi pe PlayStation 5, să nu știe nimeni când ești online

Cum te ascunzi pe PlayStation 5, să nu știe nimeni când ești online

Chiar dacă întâmpini în continuare probleme în a pune mâna pe un PlayStation 5 la un preț corect, consola celor de la Sony continuă să fie cea mai populară din lume. Rămâne doar să știi foarte bine cum o folosești, dacă tot ai avut noroc să pui mâna pe una.

PlayStation 5, la fel ca celelalte console Sony din ultimul deceniu, include un mecanism de chat și socializare. Așa poți ține legătura cu prietenii, poți vedea fiecare ce se joacă și, eventual, poți iniția o cerere de colaborare într-un joc pe care îl aveți mai mulți.

În mod previzibil, însă, există momente în care ți-ai dori ca nimeni să nu știe că ești online. Să te joci în tihnă, fără să te streseze prietenii că intri în Call of Duty Warzone sau Fortnite. Nu în ultimul rând, ar fi bine să înveți cum să apari offline dacă vrei să nu te vadă un membru al familiei că ai petrecut o oră sau două în plus pe PS5.

ps5 offline

Cum apari offline pe PlayStation 5, chiar dacă te joci

Dacă vrei să stai pe PlayStation 5, dar alte persoane să te vadă ca fiind online, pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt destul de simpli. Ieși în ecranul principal al consolei, dacă nu ești deja acolo, și apasă pe săgeată în sus pe D-Pad. Apasă în dreapta până ajungi la icoana de profil cu un smiley face, cea din dreapta la Settings.

Apasă pe X pe controller pentru a accesa profilul tău. Mergi în jos până la Online Status, la fel ca în captura de mai sus. Din nou, apasă pe X când ai selectat Online și alege Appear Offline dintre opțiunile disponibile.

Sony avertizează că în cazul unor jocuri mai vechi sau foarte vechi, opțiunea respectivă ar putea fi ignorată. Dacă te joci însă titluri din ultimii ani, ar trebui să fii în regulă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: