09 dec. 2021 | 09:00

Cum știi dacă iPhone-ul tău are piese false, neoriginale: Apple a rezolvat o situație tristă

ACTUALITATE
Cum știi dacă iPhone-ul tău are piese false, neoriginale: Apple a rezolvat o situație tristă

Foarte mulți oameni își repară iPhone-ul la un service care nu este oficial, certificat de Apple, sub promisiunea că piesele utilizate vor fi originale. De acum, vei putea testa asta.

Odată cu lansarea iOS 15.2 din următoarele săptămâni, Apple și-a propus să ajute utilizatorii să aibă o imagine mai clară legată componentele pe care le au în smartphone-ul din dotare, mai ales după o vizită la service.

iPhone-ul tău, doar cu piese originale: cum verifici asta

Conform datelor obținute de Gizmodo, în iOS 15.2 va fi inclusă în Settings sau Configurări o secțiune nouă. Câmpurile respective sunt menite să te asiguri dacă, în telefonul tău, diverse componente au fost înlocuite cu piese originale.

Noua secțiunea este intitulată ”Parts and service history” (Istoricul de service și piese), iar după ce ți-ai instalat iOS 15.2 o vei găsit în Configurări, la secțiunea General, în spatele primului buton de sus About (Informații).

Noul câmp din setări îți face viața mai ușoară și atunci când vei încerca să cumperi un iPhone la mâna a doua. Vei ști dacă a fost sau nu în service, care au fost piesele înlocuite și, mai ales, dacă cele ”noi” sunt certificate de Apple, sunt neoriginale sau provin de la un alt iPhone. Ca referință, formularea ”piesă necunoscută” se traduce prin faptul că acea componentă este neoficială, vine dintr-un alt iPhone sau are probleme de funcționalitate.

Volumul de informații pe care le vei putea afla prin noul mecanism depinde de tipul de iPhone pe care îl ai în dotare. Dacă este mai vechi, datele puse la dispoziție sunt mai sumare. La iPhone XR, XS și iPhone SE (a doua generație), nu poți decât să afli dacă a fost înlocuită bateria. La iPhone 11, poți vedea dacă ecranul a fost schimbat. la iPhone 12 sau mai nou, lista include și date despre modulul de cameră.

Apple a ținut să insiste asupra faptului că informațiile respective nu afectează funcționalitatea telefonului și ai mari șanse să-l folosește fără probleme chiar și cu acele piese neoriginale. Un pic trist este că acele intervenții neoficiale te-ar putea lăsa fără garanție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele