Cum folosești Signal, cea mai bună alternativă la WhatsApp, pe laptop sau desktop

Cum folosești Signal, cea mai bună alternativă la WhatsApp, pe laptop sau desktop

Popularitatea Signal a explodat în ultimele săptămâni, iar acest trend va continua după dezastrul provocat de creatorii WhatsApp. Dacă tot ai devenit utilizator, ar fi bine să știi cum îți transpui experiența pe PC sau Mac.

Majoritatea aplicațiilor de chat importante facilitează transpunerea conversațiilor dintr-o fereastră de mobil într-o aplicație de desktop sau laptop. Nu contează dacă ești dependent de WhatsApp, Messenger sau Telegram. Mesajele expediate și primite în toate aceste aplicații pot fi văzute la fel de ușor pe ecranul de la mobil sau pe computer. Practic, sunt oglindite.

În mod aproape previzibil, Signal oferă o funcționalitate similară. Dacă ești utilizator de Signal pe mobil, îți poți oglindi în timp real toate conversațiile respective pe desktop sau laptop și le poți continua de acolo. Mecanismul este unul cât se poate de prietenos și implică doar câțiva pași.

În primul rând, accesează această adresă și, din partea dreaptă a ecranului, descarcă aplicația client pentru Mac, Windows sau Linux – Debian. Instalarea ar trebuie să fie una cât se poate de prietenoasă și durează doar câteva momente. La prima rulare, ar trebui să întâmpini un cod QR similar cu cel din imaginea de mai jos.

Când îl ai afișat pe sistem, intră în aplicația Signal de pe Android sau iPhone și accesează secțiunea de Setări, printr-un tap pe imaginea ta de profil din stânga sus. Mergi la secțiunea Linked Devices sau Dispozitive Asociate. Optează pentru Asociază un dispozitiv nou. S-ar putea să fie nevoie să permiți Signal să-ți acceseze camera de la mobil. Scanează codul de pe laptop sau desktop și, după doar câteva secunde, conversațiile tale de pe mobil ar trebui să apară și pe PC sau Mac.

Ca un detaliu important, tot la secțiunea Dispozitive Asociate din Setări poți vedea sisteme sau dispozitive asociate anterior și le poți șterge cu ușurință. Fă un swipe cu degetul de la dreapta la stânga pe oricare dintre elementele din listă iar oglindirea conversațiilor va fi întreruptă, până la o nouă împerechere.

Cum folosești signal pe Mac