19 dec. 2020 | 10:32

Signal, cea mai nouă aplicație pentru videoconferințe: de ce s-o alegi în loc de WhatsApp și Messenger

ACTUALITATE
Signal, cea mai nouă aplicație pentru videoconferințe: de ce s-o alegi în loc de WhatsApp și Messenger

Într-o perioadă în care interacțiunea video în mediul online a devenit mai relevantă ca niciodată, aplicațiile mobile încearcă să se diferențieze, iar Signal este cea mai nouă care a intrat în această piață.

În cazul în care ai o problemă cu WhatsApp, Messenger sau Instagram pentru videoconferințe, pentru că toate sunt aplicații Facebook, poate erai în căutarea unei alternative. Aceasta vine de la Signal, o aplicație despre care ai auzit probabil că este foarte sigură, cu accent pe criptarea conversațiilor. Până acum, însă, nu include opțiunea de videoconferințe în grup.

Cea mai recentă versiune de Signal, o aplicație gratuită de chat pentru Android și iPhone, include posibilitatea videoconferințelor în grup cu până la 5 persoane. Într-un an în care se pune foarte mult accentul pe această funcționalitate de interacțiune video între oameni, este cât se poate de normal ca tot mai multe aplicații se încerce să atragă atenția utilizatorilor, cu accent pe securitate.

Toate interacțiunile desfășurate prin Signal sunt criptate end-to-end. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate să vadă ce discuți sau să te vadă pe tine într-o videoconferință. În teorie, există un algoritm de criptare și pe Zoom, dar acela a fost integrat doar în 2020 și, cel puțin pentru un timp, a fost lansat doar pentru cei care plăteau accesul la Zoom.

Ca să profiți de videconferințele în grup pe Signal, trebuie să te asiguri că ai ultima versiune a aplicației printr-o vizită în Google Play Store sau Apple AppStore. Alte câteva modificări de interfață legate interacțiunea cu grupurile vor fi introduse in-app în următoarele câteva săptămâni.

Ca un detaliu drăguț de funcționalitate, în mod implicit, participanții la dialog se vor vedea în interiorul unor cadrane, la fel ca în cazul multor alte programe. Dacă faci însă un swipe în sus în fereastra de chat, accentul se va pune pe persoana care vorbește, la fel ca în captura de ecran de mai sus. Rămâne să vedem cât timp va mai dura până când limita de cinci participanți la o videoconferință va fi eliminată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele