29 apr. 2021 | 11:26

Cum arată noul design al interfeței Cybertruck-ului de la Tesla

ACTUALITATE
Cum arată noul design al interfeței Cybertruck-ului de la Tesla

Șeful designului interfeței utilizatorului de la Tesla a părăsit compania – iar pe drumul acestuia spre ușă a dat presei câteva imagini picante și videoclipuri ale interfeței de interacțiune a viitorului și ale popularului Cybertruck.

Pawel Pietryka a fost angajat la compania de mașini electrice a lui Elon Musk din 2016 și acum și-a fondat propria firmă de design numită Moderne Grafik Anstalt. Acum, portofoliul afișat pe site-ul web al noii firme a inclus câteva imagini deja cunoscute ale produselor existente, cum ar fi aplicațiile Tesla – amestecate cu câteva imagini complet noi ale interfeței Cybertruck.

Un scurt videoclip, de exemplu, prezintă o interfață de utilizator simplă, cu animații 3D care fac tranziția la o hartă.

Tesla va lansa Cybertruck spre sfârșitul acestui an

Moderne Grafik Anstalt a eliminat deja videoclipurile, relatează Electrek, dar nu înainte ca imaginile să fi fost descărcate de unii fani Tesla foarte atenți și prompți.

Camionul mult așteptat urmează să intre pe piață mai târziu în acest an, dar problemele de producție ar putea decala cu ușurință această dată, pentru un an sau mai mult.

Este vorba despre o interfață de utilizare modernă pentru un camion aproape futurist – dar imaginile cu pricina sunt departe de a garanta că interfața de utilizare finală lansată a vehiculului real va arăta chiar la fel.

Chiar și cu o interfață cu capacități reduse, camionul va reprezenta o schimbare majoră pe piața vehiculelor electrice – practic nu se aseamănă cu nimic din ce e  astăzi pe șosele.

Mult așteptatul pickup electric Tesla Cybertruck a ridicat multe sprâncene cu designul său ciudat, cu unghi ascuțit, când a fost prezentat pentru prima dată în timpul unui eveniment din noiembrie 2019.

Încă de la lansare, Musk a sugerat că vor fi făcute modificări minore pentru designul general. Primul model ar fi lansat spre „sfârșitul anului 2021”. Au existat foarte puține detalii despre Cybertruck de când a fost dezvăluit pentru prima dată în noiembrie 2019. Un prototip a petrecut ceva timp în Petersen Automotive Museum și a existat o scurtă cursă pe care Elon Musk și prietenii au făcut-o pe străzile din Los Angeles.