Cea mai așteptată mașină de la Tesla nu-i gata încă: ce vrea să facă Musk cu Cybertruck

Cea mai așteptată mașină de la Tesla nu-i gata încă: ce vrea să facă Musk cu Cybertruck

Mult așteptatul pickup electric Tesla Cybertruck a ridicat multe sprâncene cu designul său ciudat, cu unghi ascuțit, când a fost prezentat pentru prima dată în timpul unui eveniment din noiembrie anul trecut.

Potrivit unui tweet recent al CEO-ului Tesla, Elon Musk, compania de mașini electrice va dezvălui o reproiectare Cybertruck „poate peste o lună sau cam așa”. Acest mesaj de acum vine în completarea unor declarații mai vechi ale lui Musk. Încă de la lansare, Musk a sugerat că vor fi făcute modificări minore pentru designul general. Primul model ar fi lansat spre „sfârșitul anului 2021”.

Încă nu este clar cum vor arăta exact aceste schimbări, dar putem face câteva presupuneri educate. Micile  îmbunătățiri ar presupune, în primul rând, că nu va arăta foarte diferit.

„Deci vrem întotdeauna să facem mașina pe care o livrăm să fie mai bună decât mașina pe care o dezvăluim”, a spus Musk în timpul unui apel luna trecută. „Și acesta este scopul cu Cybertruck. Deci, există o mulțime de mici îmbunătățiri în comparație cu ceea ce a fost dezvăluit. Cred că va fi mai bun decât ceea ce am arătat”, completează el.

În decembrie 2019, Musk a scris pe Twitter că „putem probabil să reducem lățimea cu un inci și poate să reducem lungimea cu peste 2.54 de centimetri, fără a pierde din utilitate sau estetică”, referindu-se la dimensiunea monstruoasă a camionului. Designul inițial este atât de mare, încât ar fi o luptă să îl încadrezi într-un garaj standard.

De asemenea, Musk a sugerat, relatează Teslarati, că acest camion reproiectat va fi modificat pentru a transporta articole mai lungi, deschizând un passthrough în geamul din spate, permițând obiectelor să utilizeze cea mai mare parte a lungimii vehiculului.

Musk a menționat, de asemenea, că ultimul camion va avea o suspensie pneumatică îmbunătățită, sporind deplasarea pentru „off-roading mai bun” – a scris Musk în aprilie.

Unul dintre primele exemplare Cybertruck, surprins într-o fabrică a lui Musk

Pe baza unei fotografii care se presupune că a fost făcută în fabrica Tesla din Fremont, California, producătorul de vehicule electrice pare să mai asambleze cel puțin încă un model prototip al viitorului Cybertruck.

Detaliile care înconjoară imaginea sunt puține. Au fost distribuite duminică de către un utilizator care nu a împărtășit nicio altă informație, în afară de faptul că nu a făcut personal fotografia. Dar Teslarati speculează că este un nou prototip.

Au existat foarte puține detalii despre Cybertruck de când a fost dezvăluit pentru prima dată în noiembrie 2019, relatează Teslarati. Un prototip a petrecut ceva timp în Petersen Automotive Museum, iar Jay Leno a folosit unul în timp ce filma o scenă pentru „Jay Leno’s Garage”. De asemenea, a existat o scurtă cursă pe care Elon Musk și prietenii au făcut-o pe străzile din Los Angeles.

Citește și: