Cum ar fi dac-ai putea să trăiești veșnic? Nu e ca în filme, dar această tehnologie poate ajuta enorm

Cum ar fi dac-ai putea să trăiești veșnic? Nu e ca în filme, dar această tehnologie poate ajuta enorm

Noile evoluții atât în ​​învățarea automată sofisticată, cât și în cercetarea biomedicală sugerează că inteligența artificială ar putea fi în curând chiar mai bine echipată pentru a găsi noi modalități de a ne extinde durata de viață.

De obicei, algoritmii de inteligență artificială medicală sunt instruiți pentru a aborda boli sau afecțiuni specifice, fie din punctul de vedere al diagnosticului, fie ca instrument de cercetare atunci când se caută noi tratamente. Dar tratarea sau chiar eliminarea bolilor individuale ar avea un impact minim asupra duratei de viață a omului atunci când se calculează la nivel de populație, susține o echipă de oameni de știință într-un studiu publicat luna aceasta în revista Nature Aging.

Inteligența artificială te-ar putea face nemuritor

Lucrarea, apărută într-un publicație cu o înaltă reputație, este un alt semn că problema despre extinderea radicală a vieții se mută în știința generală. O tendință care, dacă tehnologia o dovedește cu adevărat, va necesita o contabilizare fără precedent despre suprapopulare și inegalitate într-o epocă de efectivă nemurire.

„Îmbătrânirea este o caracteristică universală împărtășită de toate ființele vii”, a scris trio-ul de oameni de știință. „În timp ce rata îmbătrânirii poate varia între indivizi și specii, timpul scurs de la naștere este un predictor puternic al stării de sănătate și al mortalității. Țintirea îmbătrânirii poate extinde speranța medie de viață mai mult decât prevenirea sau tratamentul bolilor individuale”, adaugă aceștia.

Echipa, care include un cunoscut cercetător în longevitate, Alex Zhavoronkov, fostul președinte Google China și expert în AI, Kai-Fu Lee, și dr. Evelyne Bischof, un medic care se concentrează pe îmbătrânire, sugerează că apare un domeniu medical complet nou, numit știință pentru longevitate, și că instrumentele de inteligență artificială puternice vor conduce calea către nemurire.

Diferența cheie este că rețelele neuronale ar putea fi capabile să identifice și să rezolve potențialele probleme medicale legate de vârstă care apar în timp și care există separat de boli specifice. În acest fel, oamenii pot ajunge să trăiască mai mult, în timp ce rămân sănătoși și mai mult, susține echipa.