Sony PlayStation 5, la un preț corect: care sunt șansele să eviți specula, pe final de an

Sony PlayStation 5, la un preț corect: care sunt șansele să eviți specula, pe final de an

După mai bine de un an de speculă pe marginea consolei PlayStation 5, cei de la Sony sunt optimiști că ar trebui să facă față un pic mai bine cererii din piață, cel puțin pe o perioadă limitată de timp. Care sunt șansele să cumperi un PS5 la preț corect?

În cadrul publicării rezultatelor financiare ale Sony, japonezii au dezvăluit că au reușit să vândă în primele nouă luni ale acestui an aproximativ 13,4 milioane de console PlayStation 5. În același context, au insistat asupra faptului că livrările sunt afectate destul de grav de lipsa de componente electronice la nivel global. Pe de altă parte, oficialii companiei sunt optimiști în ceea ce privește disponibilitate consolei de acum înainte și au promis că au suficiente componente pentru a asambla 22,6 milioane de PS5-uri până în martie 2022.

Sony PlayStation 5, subiect de speculă

Am detaliat în mai multe materiale anterioare faptul că noua consolă PS5 a făcut subiectul unor prețuri umflate artificial, chiar și pe marketul eMag. Acolo, în continuare o găsești de la 4500 de lei în sus, când prețul recomandat de vânzare este 2000 lei pentru versiunea digitală și 2500 de lei pentru varianta cu unitate optică.

Din păcate, din cauza crizei globale de cipuri, Sony nu a avut mijloacele pentru a preveni specula. Pur și simplu, a dat prea puține console în piață, acestea au fost cumpărate de câțiva jucători și au fost revândute instant la prețuri de cel puțin două ori mai mari.

„În acest moment, nu există nicio modificare a obiectivului nostru de vânzări de unități pentru anul fiscal 2021 pentru hardware-ul PS5, dar mai mulți factori au un impact semnificativ asupra livrării produsului, cum ar fi întreruperea lanțului de distribuție global de aprovizionare și limitările în ceea ce privește furnizarea de componentelor, în special a semiconductorilor. Continuăm să depunem în continuare toate eforturile pentru a menține ritmul de dezvoltare al PlayStation prin satisfacerea așteptărilor oamenilor care așteaptă un PS5”, arată compania japoneză într-un comunicat de presă.

Ca referință, doar în ultimul trimestru, s-au vândut 3,3 milioane de console, în creștere de la 2,2 milioane, cu trei luni înainte. Vânzările de jocuri au înregistrat de asemenea o creștere importantă, de la 63,6 milioane până la 76,4 milioane. În ceea ce privește bătrânul PlayStation 4, acesta continuă să fie pe piață, dar vânzările sale au scăzut de la 500.000 la 200.000 de unități.