Criptomonedele sunt foarte populare: care este țara cu cei mai mulți utilizatori

Criptomonedele sunt foarte populare: care este țara cu cei mai mulți utilizatori

Studiul realizat în 50 de țări de BrokerChooser a relevat câteva date surprinzătoare referitoare la țara care deține cei mai mulți utilizatori de criptomonede.

Din dorința de a se îmbogăți rapid și a curiozității, Generația Millennials din India a dus țara pe primul loc în privința numărului de persoane care utilizează acest tip de monedă.

Mulți dintre ei au intrat în universul cripto anul trecut, când numărul a urcat de 7 ori, iar investițiile au urcat de la aproximativ 923 milioane dolari în aprilie 2020, la 6,6 miliarde dolari în mai 2021.

Un alt studiu al companiei britanice Kantar spune că 16% din indienii din mediul urban dețin criptomonede, în special bărbați sub 35 de ani care au un apetit mai mare la risc.

„După ce am învățat despre asta prin Yotube și Twitter în 3 luni, am început să fiu consultant freelancer”, spune un elev de clasa a 8-a, ai cărui părinți sunt funcționari publici.

Acesta își face acum propria platformă cripto care să accepte milioanele investitorilor și creează și una pentru NFT-uri.

 Locuri de muncă create de criptomonede

Cripto oferă oportunități pe piața muncii din India având în vedere starea economiei, potrivit lui Vaibhav Gupta, 26 de ani, care deține Desi Crypto, ce oferă servicii de marketing proiectelor noi blockchain și cripto.

El spune că în general companiile din domeniu au nevoie de graphic designers, developeri și manageri de marketing și comunitate.

Chiar înainte de a-și termina studiile în economie, în iulie anul trecut, Samatak Saha, 22 de ani, a început să lucreze pentru WazirX, un exchange de cripto.

El este plătit să facă cripto accesibil maselor în India, folosindu-se de rețelele de socializare. Practic învață lumea cum să folosească tehnologia, cum să evite țepele, organizează discuții, face tutoriare video și creează meme.

El câștigă din treaba asta echivalentul a 934 de dolari/lună, de două ori mai mult decât speră colegii săi să câștige dacă se angajează ca analiști financiari.

Citește și: