24 aug. 2021 | 08:30

Contul tău de WhatsApp, vulnerabil: cum știi că cineva vrea să ți-l spargă, cum te protejezi

ACTUALITATE
Contul tău de WhatsApp, vulnerabil: cum știi că cineva vrea să ți-l spargă, cum te protejezi

Dacă ești utilizator de WhatsApp trebuie să știi noua metodă folosită de hackeri pentru a prelua controlul contului tău și de a genera o sumedenie de victime.

Având în vedere popularitatea serviciului WhatsApp la nivel global, nu ar trebui să surprindă pe nimeni că hackerii vor să facă victime în rețeaua de utilizatori. Din păcate, un singur moment de neatenție este suficient ca să-ți pierzi accesul la propriul cont, cineva să poată pretinde că ești tu și, cu un pic de ghinion pentru tine, să-ți acceseze conversațiile.

Contul tău de WhatsApp, în pericol

În doar câteva secunde, cineva îți poate sparge contul de WhatsApp. Nu ar trebui să fie atât de ușor, dar, pe de altă parte, răufăcătorul are nevoie și de contribuția ta. În cazul în care primești un mesaj de la WhatsApp cu un cod de verificare. Este incredibil de important să nu-l dai la nimeni, niciodată, nici măcar după câteva zile din momentul în care l-ai primit.

Codul cu pricina este necesar pentru autentificarea în doi pași, când cineva vrea să-ți activeze contul tău de WhatsApp pe propriul dispozitiv. În condiții normal, dovedește că te afli în posesia numărului de telefon pe care dorești să-l activezi în WhatsApp, chiar dacă cartela cu acel număr este în alt smartphone la mii de kilometri distanță.

Motivul pentru care ai fi tentat să cazi pradă hackerilor are legătură cu faptul că, după ce ai primit codul de la WhatsApp, un personaj rău intenționat, ce pretinde că este un prieten de al tău, îți cere codul format din câteva cifre cu un text cât se poate de amiabil. ”Salut! Ți-am trimis din greșeală codul meu de WhatsApp ție. Poți să mi-l trimiți, te rog frumos.” În realitate, acest mesaj vine de la un alt cont care tocmai a fost spart, iar indivizii din spatele practicii sunt în căutare permanentă de noi victime.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele