Condiția de revenire la normalitate, vaccinarea: așa mergi la concerte, la mare, la restaurant, în România

Condiția de revenire la normalitate, vaccinarea: așa mergi la concerte, la mare, la restaurant, în România

În cazul în care mai exista vreun dubiu legat de o posibilă revenire la normalitate în România, aceasta a fost spulberată de premierul Florin Cîțu, aseară.

Într-o intervenție la Digi 24, premierul a afirmat fără echivoc faptul că doar după ce ne vom vaccina în România vom avea posibilitatea să mergem la concerte, la mare sau în străinătate. Tot atunci, vom avea restaurante deschise. Cel puțin momentan, altă soluție nu există.

„Am avut anul trecut două luni de zile economia închisă. Starea de alertă nu a rezolvat nimic, doar a amânat nişte lucruri. Anul trecut aşteptam acest vaccin, care a venit foarte rapid. Putem să revenim la normal foarte rapid. Trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Este singura soluţie. (…) Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm.

Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele – trebuie să ne vaccinăm. Toate aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Dacă vrei să ai o evidență clară legată de momentul relaxării restricțiilor, una ușor de urmărit, poți spera la o vaccinare cât mai rapidă a 5 milioane de români. Când se va întâmpla acest lucru, vom face un pas important către revenirea la normalitate.

„Dacă vrem să revenim la normalitate, trebuie să avem această campanie de vaccinare de succes. Cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie este prima etapă în care putem să relaxăm din condiţii. (…) Asta înseamnă 35% din populaţia activă. De exemplu, la Cluj avem 30% din populaţie. La Bucureşti suntem la 20%. Vor fi şi zone unde vom avea mai multă populaţie”, a spus Cîţu.

Întrebat de ce există o discrepanță între capacitatea oficială de vaccinare la nivel național și numărul de persoane vaccinate zilnic, șeful Guvernului a spus că va investiga, va discuta cu cei care se ocupă de platforma online.

„O să vorbesc şi cu cei care se ocupă de platformă să vedem dacă este cumva o problemă pe platformă. Eu am făcut tot ce trebuie să avem vaccinuri în România. Le avem acum. Ele vin săptămânal, sunt doze de vaccin din toate tipurile. Eu cred că implicarea tuturor actorilor din economie va ajuta foarte mult această campanie de vaccinare. Până la urmă, depinde doar de noi. (…) Voi discuta să vedem ce se întâmplă cu cei care administrează platforma”, a concluzionat oficialul.
Citește și: