Compania din România care te ajută să faci investiții de la 100 de euro

Compania din România care te ajută să faci investiții de la 100 de euro

Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan alcătuiesc o echipă de antreprenori ce a pus bazele platformei de crowdfunding Ronin. Cu ajutorul acesteia, românii sunt ajutați să facă investiții de cel puțin 100 de euro.

Înainte de a vorbi despre inițiativa antreprenorilor, trebuie să punctăm câteva elemente definitorii ale conceptului de crowdfunding, deoarece vorbim despre un fenomen destul de nou pe piața de investiții din țara noastră.

Atunci când ai o idee, un plan de afaceri, când vrei să creezi ceva, simpla visare nu te ajută. Ai nevoie și de bani, pe lângă originalitate și inițiativă. Cum poți face rost de ei? Există numeroase soluții, printre care și crowdfunding-ul.

În linii mari, acesta presupune faptul că o mulțime de oameni ajunge să susțină un anumit proiect, o anumită idee.

Noi speranțe pentru antreprenorii români

Inițiatorii acestui proiect speră că platforma lor va deveni o comunitate antreprenorială locală, ce va sprijini oamenii cu viziune.

„Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniți de experiențe și provocări similare, vor reuși să se sprijine reciproc și să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi și inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alții din postura de investitori sau experți care susțin micile companii să se dezvolte și să creeze valoare adăugată și progres în societate”, a declarat Bogdan Almași, unul dintre co-fondatorii Ronin.

„Inconvenientele de care se lovesc atât companiile, cum ar fi condițiile nerezonabile de finanțare, cât și investitorii, cum ar fi lipsa informațiilor despre oportunitățile de investiții sau lipsa de transparență pre sau post investiție nu ar trebui să constituie un impediment în calea antreprenorilor care au nevoie de sprijin și au potențialul de a genera valoare adăugată pentru companiile lor, pentru investitori și pentru clienții finali” a explicat Ovidiu Ghiman, co-fondator Ronin.

Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021, și a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

„Tehnologia și modificările legislative ne oferă în 2021 posibilitatea de a nu mai depinde de instituții financiar-bancare care să furnizeze încredere între adevărații deținători de capital (investitorii) și cei care au nevoie de capital pentru a genera profit (antreprenorii). Încrederea va fi furnizată de tehnologia Ronin care va asigura transparența și comunicarea continuă dintre antreprenori și investitori, care vor fi asigurate prin intermediul platformei Ronin. Astfel, se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunitățile de investiții”, a declarat Felix Crișan, co-fondator Ronin.

Citește și: