Clubhouse, singura aplicație care nu-ți reține comision din crearea de conținut: cum funcționează

Clubhouse, singura aplicație care nu-ți reține comision din crearea de conținut: cum funcționează

Clubhouse a venit cu o ofertă greu de refuzat pentru creatorii de conținut. Aceștia pot monetiza de pe urma proiectelor de acolo, iar aplicație susține că, deocamdată, nu percepe niciun fel de procent din venituri.

Clubhouse e singura aplicație care le oferă creatorilor de conținut ocazia să monetizeze de pe urma proiectelor de acolo și nu percepe nimic în schimb. Compania a anunțat noua funcție – Clubhouse Payments – care le permite utilizatorilor să le trimită direct bani creatorilor de conținut.

Ei vor fi plătiți direct din aplicație și primesc toți banii, fără comisioane sau taxe. Compania susține că nu va reține niciun procent din acești bani.

CEO-ul Paul Davison a refuzat să comenteze, deocamdată, și a explicat doar că se concentrează mai mult pe monetizarea conținutului de acolo de către creatori, decât pe obținerea de venituri din publicitate sau din taxe și comisioane.

Clubhouse, aplicația care nu-ți reține comision din crearea de conținut

Aplicația, lansată în urmă cu un an și evaluată deja la 1 miliard de dolari, funcționează deocamdată doar pe iOS (ar fi de așteptat ca-n câteva luni să fie disponibilă și pe Android). E în format exclusiv audio și le dă ocazia creatorilor de conținut să primească bani de la cei care vor să sprijine munca pe care o fac.

Mecanismul de plată e simplu.

Un utilizator poate plăti un creator de conținut în câțiva pași simpli: merge pe contul său și, dacă acesta are funcția Clubhouse Payments activată, atunci utilizatorul are la dispoziție butonul Send Money. E ca un borcan de tips virtual. Introduce suma dorită și cam asta e tot. Deocamdată, un utilizator poate trimite doar bani, nu și un mesaj personalizat care să însoțească plata.

binary comment

Suma integrală, fără niciun fel de procent, comision sau taxe reținute, ajunge la creatorul de conținut. O mică taxă mere la procesatorul de plăți Stripe, cu care lucrează Clubhouse, dar aplicația nu reține niciun ban.

Mișcarea Clubhouse este nouă în piață. În vreme ce celelalte rețele de socializare rețin procente din banii obținuți de creatorii de conținut, aplicația în format audio nu face asta.

Deocamdată.

Important de reținut că această funcție e disponibilă, deocamdată, doar pentru un mic grup de creatori de conținut, despre care am scris AICI. Dar ar fi de așteptat ca în perioada următoare să fie disponibilă pentru toți userii care vor să câștige bani de pe urma proiectelor pe care se axează. Rămâne de văzut dacă vor fi aceleași condiții.