Când vei putea descărca Clubhouse și pe Android: anunțul care ar putea crește enorm numărul de utilizatori

Când vei putea descărca Clubhouse și pe Android: anunțul care ar putea crește enorm numărul de utilizatori

Clubhouse pare, la prima vedere, un fenomen. Are deja milioane de utilizatori, dar aplicația nu e deocamdată disponibilă și pe dispozitivele cu Android.

Dacă ești utilizator de Clubhouse, atunci e clar că nu deții un telefon care rulează sistemul de operare Android, din moment ce aplicația nu poate fi descărcată, deocamdată, din Play Store. Dar situația se poate schimba curând.

CEO-ul companiei, Paul Davison, susține că aplicația s-ar putea regăsi și acolo în următoarele luni. Mai exact, ai putea să o descarci undeva în vară. Davison susține că procesul e destul de anevoios și că, în acest moment, companiei i-ar putea luni întregi să poată să ajungă să fie disponibilă și pe Android.

Când vei putea descărca Clubhouse și pe Android

Șeful aplicației susține că a lucrat destul de multă vreme pentru a aduce Clubhouse și pe Android, dar că nu e atât de simplu. În vară, însă, s-ar putea întâmpla, ceea ce ar putea crește enorm numărul utilizatorilor.

Momentan, aplicația e disponibilă doar în iOS, dar dacă vrei un cont acolo trebuie să primești o invitație din partea cuiva care deja are cont în aplicație. E posibil, însă, ca-n următoarele luni, această regulă să dispară. Clubhouse s-a lansat drept o aplicație care funcționează doar pe bază de invitație, dar compania vrea să renunțe la asta.

Clubhouse a angajat deja un dezvoltator specializat în Android.

Aplicația, deși disponibilă doar pe iOS, a reușit să crească impresionant în februarie. Deși a fost înființată în 2020, rețeaua de socializare s-a bucurat de interesul primit inclusiv din partea unor celebrități ca Elon Musk și a început să aibă o imagine extrem de bună.

La început de februarie, aplicația fusese instalată deja de 3,5 milioane de ori în toată lumea. Iar numărul s-a dublat în doar două săptămâni, iar creșterea continuă.

Pe 16 februarie, numărul crescuse la 8,1 milioane, iar printre cei care au pus umărul la creșterea aplicației se numără șeful Tesla, Elon Musk, dar și Mark Zuckerberg, șeful Facebook, care se pregătește să vină cu propria funcție, extrem de similară cu ce oferă Clubhouse. Se numește Live Audio – găsești mai multe detalii despre ea AICI. 

Citește și: