Se transformă Clubhouse într-o sursă de venituri pentru creatorii de conținut? Ce a anunțat șeful aplicației

Se transformă Clubhouse într-o sursă de venituri pentru creatorii de conținut? Ce a anunțat șeful aplicației

Clubhouse vrea să profite din plin de valul pe care s-a urcat și să ducă lucrurile mai departe. Anunțul îi vizează pe creatorii de conținut.

Clubhouse, aplicația care s-a impus doar cu formatul audio, caută să le dea o șansă creatorilor de conținut să monetizeze de pe urma activităților de acolo. Șeful aplicației, Paul Davidson, a anunțat că lansează un program special destinat celor care vor facă bani de pe urma show-urilor pe care le țin acolo.

Programul e denumit Clubhouse Creator First.

Clubhouse, sursă de venituri pentru creatorii de conținut

Clubhouse Creator First se adresează tuturor celor care vor să-și formeze o audiență fidelă pe platformă, să se conecteze cu brand-urile interesate și, într-un final, să facă bani de pe urma conținutului de acolo. Pentru început, vor fi acceptate doar 20 de persoane, anunță Paul Davidson, CEO Clubhouse.

Înscrierile se fac AICI.

Clubhouse împlinește pe 17 martie un an de la lansare și aplicația se bucură de un real interes, în ciuda faptului că nu e disponibilă deocamdată pe Android, ci doar pe iOS. Recent, aplicația a fost evaluată la 1 miliard de dolari. Aplicația permite organizarea unui grup de discuții audio cu până la 8.000 de membri. Printre celebritățile care au găzduit acolo discuții pe diverse topicuri se numără șeful Facebook Mark Zuckerberg, dar și celebra Oprah Winfrey.

La început de februarie, Clubhouse număra 3,5 milioane de instalări. Pe 16 februarie, numărul crescuse la 8,1 milioane, mai mult decât dublu, iar ritmul de creștere e unul impresionant. Utilizatorii Clubhouse pot ascula conversații, interviuri și discuții care au loc între oameni interesanți pe diverse subiecte. Este ca atunci când dai play unui podcast, doar că este o discuție live și are un strat de exclusivitate.

Accesul e permit doar pe bază de invitație, ceea ce înseamnă că dacă vrei să-ți faci un cont acolo, ai nevoie ca cineva care are așa ceva să-ți faciliteze intrarea.