Clasamentul celor mai bogați din lume, schimbat din nou: ce fac Jeff Bezos și Elon Musk

Clasamentul celor mai bogați din lume, schimbat din nou: ce fac Jeff Bezos și Elon Musk

În ultimele luni, au existat niște fluctuații în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Jeff Bezos și Elon Musk sunt în continuare în top, dar în altă ordine.

Dacă vrei să înțelegi mai bine care este treaba cu acțiunile de la bursă, poți pleca de la premisa că Elon Musk tocmai a pierdut 4,5 miliarde de dolari pe parcursul zilei de ieri din cauza producătorului auto pe care îl conduce. Acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, iar titlul de cel mai bogat om din lume al lui Musk s-a dus împreună cu scăderea.

Conform Indexului Miliardarilor Bloomberg, Bezos a pierdut și el bani ieri din cauza fluctuațiilor de la bursa din New York, dar pierderile sale au fost mai mici. A pierdut ”doar” 372 de milioane de dolari, un chilipir. În secunda doi, și-a recăpătat titlul de cel mai bogat om din lume, titlu pe care îl deținuse pentru aproape trei ani, dar pe care îl pierduse în fața lui Musk în luna ianuarie a acestui an.

La această oră, Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 191 de miliarde de dolari. Elon Musk ocupă poziția a doua în top cu aproximativ 190 de miliarde de dolari în visterie.

Musk a ocupat primul loc în topul bogaților lumii la mijlocul lunii ianuarie. La momentul respectiv, valoarea acțiunilor Tesla a explodat. Cele 170 de milioane de acțiuni Tesla pe care le deține CEO-ul au crescut în valoare în 2020 până la 106 miliarde de dolari. Ca referință, procentual, a fost vorba de o creștere de 743% pe parcursul anului trecut.

Nici Bezos nu a avut un an slab în 2020. Dominația sa financiară în compania pe care a condus-o a crescut cu 75 de miliarde de dolari anul trecut, până la aproximativ 173 de miliarde de dolari. A ajutat și faptul că vânzările online prin intermediul Amazon au explodat pe parcursul pandemiei de Covid-19.

Pe locul trei, rămâne în continuare Bill Gates cu o avere estimată la 137 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: