Chinezii vor să crească calitatea jocurilor video: avertismentul autorităților

Chinezii vor să crească calitatea jocurilor video: avertismentul autorităților

Autoritățile chineze ordonă firmelor producătoare de jocuri video să își schimbe strategia. Conținutul va trebui să fie diferit față de cel de acum.

Producătorii de jocuri video din China trebuie să înceteze să se mai concentreze doar pe căutarea profitului. Aceștia sunt obligați să își regândească strategia de producție. Conținutul va avea, de acum, calitate mult mai bună. Reglementările din domeniu sunt făcute pentru a lupta împotriva dependenței de jocuri a tinerilor.

Ce efecte negative au jocurile asupra tinerilor?

În China, sectorul de jocuri video este un domeniu foarte profitabil. În primul trimestru din 2021, acestea au generat un profit de 17 miliarde de euro. Sunt copii care petrec ore în șir în fața calculatorului. Autoritățile vor să elimine efectele negative pe care îl au jocurile asupra tinerilor. Printre ele se numără probleme cu vederea, impactul asupra rezultatelor școlare, lipsa activității fizice sau risc de dependență.

Autoritățile chineze de reglementare au convocat, miercuri, pe cei mai mari producători de jocuri. Printre ei au fost și giganții Tencent Holdings Ltd. și Netease Inc. Cu această ocazie, s-au discutat restricțiile care urmează să le fie impuse. Printre ele se numără și perioada de timp pe care minorii o pot petrece la calculator pentru a juca jocuri online. Ea s-a redus la doar trei ore pe săptămână.

„Conținutul obscen și violent, cel care favorizează tendințe nesănătoase, precum și cultul banilor și efeminarea, trebuie eliminat”, au ordonat organismele de reglementare citate de agenția China Nouă.

Autoritățile de la Beijing au interzis deja anumite programe de televiziune de tip ”reality”. Pe lângă asta, au ordonat televiziunilor să promoveze o imagine mai masculină a bărbaților. Ei critică latura feminină pe care aceștia o promovează, inspirată de starurile de televiziune sud-coreene. Autoritățile iau astfel de decizii pe fondul natalității foarte scăzute.

Datorită noilor reglementări, cotația jocurilor video a scăzut. Acțiunile Tencent au înregistrat o scădere de 6,65% la bursa de la Hong Kong. Concurentul său NetEase a pierdut 6,84%. Iar site-ul Bilibili, preferat de fanii desenelor animale și a jocurilor video înregistrează o scădere de aproape 7%.