Cheia de la mașină se mută pe telefon: utilizatorii de Android intră în rând cu posesorii de iPhone

Cheia de la mașină se mută pe telefon: utilizatorii de Android intră în rând cu posesorii de iPhone

Sunt mari șanse ca telefonul tău Android să poată proiecta deja Google Maps dar și alte aplicații pe bordul mașinii. După ce rivalul său Apple a lansat cheia digitală, acum și utilizatorii de Android vor putea utiliza cheia de la mașină pe telefon.

Am văzut deja cum a Apple a lansat cheia digitală pentru mașină, astfel că cel mai mare rival al său, Google, este pregătit să facă același lucru cu telefoanele care utilizează Android. Noua funcție prezentă în Android 12 va asigura accesul sigur și pornirea vehiculului pe anumite telefoane și în cazul anumitor mașini cu ajutorul NFC și Ultra Wideband (UWB)

Vei avea nevoie astfel de un dispozitiv care rulează Android 12 pentru ca cheia digitală a mașinii să funcționeze. Inițial, telefoanele care vor accepta noua funcție vor fi Pixel și Samsung Galaxy. Totodată, va fi necesară și o mașină compatibilă, pentru început fiind vorba de BMW, după care, așa cum afirmă Google, funcția va fi disponibilă și pe alte mașini.

Dacă utilizezi NFC, va trebui să atingi telefonul de mânerul mașinii, pentru ca aceasta să se descuie. În momentul în care te afli în mașină, poți utiliza cheia digitală Android și pentru a porni motorul. Pe baza aceluiași sistem, vei putea de asemenea să partajezi cheia ta digitală și cu alți utilizatori. Astfel, vei avea posibilitatea de a crea o cheie virtuală și pentru o altă persoană care poate utiliza mașina pe o perioadă determinată de timp.

cheia mașină telefon
Android lanseaza cheia digitala pentru masina

Sistemul de asociere Fast Pair

Ceea ce rămâne de văzut este cât de bine vor coexista Android și iOS în acest sens. Astfel, dacă ai un telefon iPhone, iar o altă persoană are un telefon Pixel, nu este încă foarte clar dacă interacțiunea cu vehiculul va fi una perfectă. Așadar, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să așteptăm până când primele vehicule cu suport pentru ambele platforme vor ajunge în reprezentanțe.

Fast Pair reprezintă sistemul simplu de asociere al Android. Acesta a fost utilizat la început de propriile căști Google, iar de atunci, sistemul se extinde pe terțe dispozitive. Pentru cei pasionați de muzică și care dețin o pereche de căști Beats, vor putea utiliza acest sistem, pe lângă cheia digitală a mașinii.

Google a mai transmis că noua funcție va fi disponibilă pe BMW dar și Ford, iar procesul ar trebui să fie relativ simplu. Astfel, când te afli în mașină pentru prima dată, tot ceea ce trebuie să faci este să atingi telefonul într-un anumit punct de pe tabloul de bord va face conexiunea. La următoarele utilizări, telefonul ar trebui să se conecteze din nou în mod automat.

Citește și: