Cum vor Samsung, Audi și BMW să-ți transforme telefonul în cea mai sigură cheie pentru mașină

Cum vor Samsung, Audi și BMW să-ți transforme telefonul în cea mai sigură cheie pentru mașină

Viitorul va fi total digitalizat și când e vorba de parteneriate în acest sens nu mai contează domeniile din care provin cei care-și dau mâna. Așa gândesc și giganți precum Samsung, Audi, BMW și Ford.

Telefonul a devenit de ceva vreme dispozitivul cu care-ți controlezi aproape totul: de la finanțele personale până la luminile din casă, să zicem, dacă ai un sistem bazat pe așa ceva. Ei bine, momentul în care-ți vei putea controla inclusiv mașina nu e departe.

Samsung a anunțat un parteneriat cu mari producători auto printre care se numără Audi, Ford și BMW pentru a veni pe piață cu o cheie digitală. Adică o aplicație/funcție integrată în telefonul tău prin care să poți obține control total asupra mașinii tale. N-ai mai avea nevoie, așadar, de alte chei.

Vestea bună e această funcție ar putea veni chiar în luna august a acestui an și că va fi disponibilă inclusiv pe modelele iPhone.

Samsung, Audi și BMW vor să vină cu cheia digitală pentru mașina ta

Samsung susține că, grație acesti chei digitale, îți poți debloca mașina doar atunci când ești în apropierea ei. Practic, cam cum funcționează sistemele key-less – acele mici telecomenzi pe care le oferă deja mulți producători la modelele noi. Cheia digitală propusă de Samsung funcționează prin NFC – adică funcția care te ajută acum să plătești cu telefonul.

De fapt, comparația e mai mult decât corectă: așa cum apropii telefonul pentru a-ți plăti cumpărăturile, așa vei face și cu telefonul atunci când vrei să deblochezi mașina.

Funcția mai vine cu ceva interesant: o componentă de realitate augmentată, care te ghidează direct către mașină – dacă, să zicem, nu mai vrei să pierzi timpul într-o parcare aglomerată. Exact cum vezi în imaginea de mai jos:

E nevoie însă ca telefonul să suporte tehnologia UWB. Generațiile iPhone 11 și iPhone 12 au așa ceva, dar Samsung are tehnologia doar pe Galaxy Z Fold 2 și pe noile S21. 

 

De asemenea, e nevoie ca și producătorii auto să echipeze softurile modelelor lansate cu așa ceva.

Citește și: