Google Fast Pair e cea mai bună idee copiată de la Apple

Google Fast Pair e cea mai bună idee copiată de la Apple

După ce Apple a eliminat necesitatea procesului de împerechere al căștilor prin Bluetooth, Google încearcă ceva similar cu Fast Pair.

Dacă ai un iPhone și ai făcut o investiție într-o pereche de AirPods s-ar putea să fi fost uimit de procesul de împerechere sau, mai bine zis, de lipsa acelui proces. Era suficient să le apropii de smartphone-ul tău Apple pentru a vedea o notificare pe ecranul telefonului prin intermediul căreia realizai conexiunea între ele. Acel proces a fost posibil prin intermediul unui cip dedicat intitulat W1, același pe care îl găsești în căștile Beats Solo 3 Wireless, PowerBeats3 Wireless și Beats Studio 3 Wireless.

Dintr-un punct de vedere, ideea celor de la Apple pare să extindă conceptul de NFC, diferența majoră fiind că ai nevoie doar să apropii niște căști de telefon pentru a finaliza împerechere. Nu este necesar un contact fizic. Datorită unui anunț publicat pe blogul oficial al Google, e importat de reținut că utilizatorii de Android beneficiază de același nivel de confort prin intermediul noii tehnologii Fast Pair. În mod evident, căștile folosite trebuie să fie compatibile cu acest sistem, dar important este că s-a făcut un pas important spre facilitarea unei împerecheri semnificativ mai rapide între gadgeturi.

Fast Pair de la Google folosește o combinație de localizare a terminalului Android cu Bluetooth Low Energy pentru a-ți afișa o notificare pe ecranul smartphone-ului. Dacă interacționezi cu acea notificare, procesul de împerechere se va realiza în doar câteva momente, fără să mai fii nevoit să intri în Settings sau Configurări. Un alt detaliu drăguț este că, înainte să începi împerecherea, pe telefon vei vedea poza produsului cu care urmează să interacționezi fără fir și nivelul actual al bateriei sale. La final, s-ar putea să fii invitat să instalezii din Google Play aplicația aferentă noului tău gadget.

În principiu, ar trebui să fie compatibil cu Fast Pair orice smartphone cu Bluetooth, cu condiția să aibă instalat Google Play Services 11.7 și să ruleze cel puțin Android 6.0 Marshmallow. Lista căștilor compatibile momentan cu Fast Pair include Google Pixel Buds, Libratone’s Q Adapt On-Ear și Plantronic Voyager 8200. Lista perifericelor compatibile va crește probabil într-un ritm destul de alert în următoarele luni.

Google-Android-Fast-Pair

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: