Cercetătorii germani au transformat o Tesla într-o mașină cu hidrogen

Cercetătorii germani au transformat o Tesla într-o mașină cu hidrogen

De curând, ministrul federal german al cercetării, Anja Karliczek, a dezvăluit o creație tip “Frankenstein” pentru automobile: un model Tesla Y care a fost transformat într-un vehicul cu hidrogen, pe care ea îl numește „hyper hybrid”.

Scopul a fost să demonstreze viitorul transportului curat. Dar, după cum remarcă Teslarati, decizia de a modifica o Tesla – poate cel mai cunoscut vehicul electric din lume – mai degrabă decât o mașină pe gaz, este oarecum descumpănitoare.

Nu este clar dacă compania Tesla a fost implicată în proiect, pentru a lua un model Y și a-l face să funcționeze cu metanol sintetic, care costă aproximativ zece milioane de dolari. Dar șansele nu sunt mari, având în vedere dezamăgirea CEO-ului Tesla, Elon Musk, pentru tehnologia cu celule de hidrogen.

În timpul unei dispute publice de anul trecut cu Trevor Milton, CEO-ul producătorului de autovehicule pe bază hidrogen Nikola Motors, Musk s-a referit la pilele de combustibil cu hidrogen drept „celule proaste” și a numit tehnologia „uimitor de stupidă”.

Actualul „hiper hibrid” Tesla a fost menit să reprezinte conceptele din spatele combustibilului cu hidrogen, mai mult decât să devină un vehicul pregătit pentru stradă. Inițiativa Carbon2Chem, care își propune să decarbonizeze industria siderurgică, a proiectat mașina pentru a demonstra noi modalități de a economisi energie și de a recicla combustibilul.

„Astăzi, construim o punte foarte interesantă între aceste două puncte: utilizarea metanolului din dioxid de carbon reciclat” din industrie ca un combustibil în transportul rutier”, a spus Karliczek. „Dar mașina cu metanol în sine este, de asemenea, o inovație pentru mobilitatea de mâine cu emisii reduse, eficiente din punctul de vedere al resurselor și al energiei viitorului”.

Tesla te invită să vizitezi noua sa fabrică, dar nu pentru distracție: vrea să-și spele păcatele

Tesla invită oamenii care locuiesc în apropierea noii sale fabrici germane să viziteze uzina de producție luna viitoare.

Fabrica, care va furniza mașini Tesla pe piața europeană, se apropie de finalizare în Gruenheide, în statul german Brandenburg.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a postat pe Twitter că va fi prezent la ceea ce a numit „târgul județean” pe 9 octombrie.

Cetățenilor din Brandenburg și Berlin li se va permite să exploreze fabrica și să privească în interior. Vizitatorii pot „vizita standuri la fața locului și se pot alătura diferitelor activități” și vor avea, de asemenea, șansa de a face plimbări într-un model Y, a spus Tesla.

Persoanele interesate să participe la evenimentul care va începe de la 10 dimineața se pot înregistra online până pe 30 septembrie, a spus compania.

Citește și: