15 sept. 2021 | 15:25

Cele mai noi poze ale BMW M4 CSL: cu ce te cucerește “sportivul”

ACTUALITATE
Cele mai noi poze ale BMW M4 CSL: cu ce te cucerește “sportivul”

Așa cum era de așteptat, există o nouă versiune cu performanțe superioare celui mai recent BMW M4. Noul model, despre care se presupune că va fi varianta CSL, a fost observat în timp ce era testat, având, ceea ce poate fi descris, ca un pachet aero foarte agresiv.

Cele mai proeminente actualizări pentru M4 sunt, așa cum probabil te-ai aștepta de la echipa condusă de șeful de design Domagoj Dukec, la fața sa. Există patru prize unghiulare care flanchează nările, transformând efectiv spațiul gol în cel mai notabil detaliu de stil. Grila însăși pare să aibă un model unic aplicat în interiorul deschiderilor, acesta este mai evident pe margini unde seamănă cu un fagure, care s-ar putea potrivi cu modelul de pe roți. De asemenea, și farurile par să fie unice.

New 2022 BMW M4 CSL primed as lightweight track weapon | Autocar

Cel mai agresiv BMW

Un spoiler în formă de coadă de rață poate fi văzut clar în imaginea de profil, ieșind în evidență în ciuda camuflajului subțire. Ceea ce nu putem vedea sunt farurile din spate, ceea ce ar înseamna, că sunt asemenea farurilor din față, unice pentru acest model nou. Camuflajul aflat sub portiere mă face să cred o să vedem și câteva extensii. Chiar dacă este camuflată, caroseria presupun că este compusă din fibră de carbon, inclusiv plafonul mașinii.

Din cauză că nu există fotografii cu ce se află sub capotă, nu aș putea spune exact ce tren de propulsie are acest prototip pregătit pentru circuitul de teste. Zvonurile sugerează ca va avea o versiune modificată a motorului BMW S58 de 3.0 litri turbo cu șase cilindri, care produce 540 de cai putere. Toată această putere ar fi trimisă către roțile din spate printr-o transmisie automată care presupun că va avea opt trepte. Dacă acest lucru este adevărat, atunci, această mașină pregătită de BMW va avea cel mai rapid motor cu șase cilindri.