Cele mai mari salarii din România, confirmate: câți români câștigă peste 3000 de euro, ai fi surprins

Cele mai mari salarii din România, confirmate: câți români câștigă peste 3000 de euro, ai fi surprins

România este cunoscută mai ales pentru nivelul de sărăcie lucie în care trăiesc un număr record de oameni. Tot în această țară, în contrast puternic cu cea mai mare parte a populației, există niște salarii fabuloase.

O analiză publicată recent de Ziarul Financiar atrage atenția asupra nivelului de bogăție de care se bucură o parte importantă din populația României. Ca referință, studiul este construit în jurul veniturilor legale, declarate la stat, ale populației. În plus, vorbim de angajați, oameni care, dintr-un punct de vedere, trăiesc de la o lună la alta. Ei nu sunt patroni.

Românii cu salarii de mii de euro

Aproximativ 50.000 de angajați români câștigă un salariu de peste 3000 de euro net pe lună. Aceștia sunt banii care le intră în buzunar în fiecare lună. Dacă ne raportăm la numărul total de angajați activi din țara noastră, ei reprezintă aproximativ 1%. Este important de reținut că, din cauza acestor venituri fabuloase, România nu se mai numără printre țările cu potențial de investiții datorită forței de muncă ieftine. Nu de alta, dar se află într-o creștere accelerată numărul celor cu salarii mari și foarte mari.

Nu mai puțin de 564.000 de angajați sau aproximativ 11,4% dintre românii angajați se bucură de venituri nete lunare de peste 1000 de euro net. Această analiză pleacă de la salariile declarate la stat în luna martie a acestui an. Realitatea la momentul actual ar putea fi și mai îmbucurătoare pentru foarte mulți români de pe meleaguri mioritice, conform datelor publicate de Ministerul Muncii.

Pentru a înțelege un pic mai bine ritmul de îmbogățire al populației autohtone, ai în vedere că, faţă de luna martie a anului 2020, numărul de salariaţi cu venituri de peste 1.000 de euro net a crescut cu 18%, din ce se poate observa în datele oficiale. În martie 2020, doar 477.284 de salariaţi câştigau mai mult de 1.000 de euro net pe lună, iar aceştia reprezentau 9,4% din totalul celor 5 milioane de salariaţi de la acea vreme.

Citește și: