13 dec. 2021 | 12:16

Salarii de la 4000 și 5000 de lei, în România: ce trebuie să faci pentru acești bani, ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Salarii de la 4000 și 5000 de lei, în România: ce trebuie să faci pentru acești bani, ce trebuie să știi

În cazul în care îți căutai un loc de muncă stabil și bine plătit în România, pe final de an, merită să ai în vedere că există destul de multe variante și nu implică toate un set stufos de diplome în spate, doar un pic de experiență.

Locurile de muncă din România încep să devină din ce în ce mai bănoase într-o varietate foarte mare de domenii. Conform anunțurilor postate pe eJobs în ultima săptămână, se văd oferte bune de angajare pe zona de tehnicieni, lăcătuși, ingineri și nu numai. Salariile sunt între 4000 și 5000 de lei net, dar pot creștere cu ușurință.

Salariile în România, pe final de 2021

Conform anunțului de pe eJobs, se caută un lăcătuș mecanic cu o experiență de minimum patru ani în domeniu, disciplinat și serios. Dacă se va încadra, cineva se va bucura din prima lună de un salariu de 4000 lei net pe lună.

Un tehnician mentenanță, de asemenea, va avea un salariu de 4000 de lei, cu condiția să bifeze câteva aspecte din anunț. „În perioada de inducţie (integrare în echipă n. red.), vei lucra în echipe multidisciplinare pentru a te adapta la specificul echipamentelor şi a putea ulterior să lucrezi independent. Se va oferi, de asemenea, instruire tehnică pentru adaptare la specificul echipamentelor şi clienţilor. Vei fi imaginea firmei, interacţionând foarte strâns cu clienţii, de aceea atitudinea ta va fi profesionistă”, insistă angajatorul.

Un tehnician service este ofertat cu 4500 – 5000 de lei pe lună, cu condiția să aibă în vedere că va fi promotorul companiei și interfața dintre service și clienți, se atrage atenția în anunțul de angajare. Tot la particularități de calificare intră abilitățile de comunicare, dar și competențele de electromecanică, hidraulică, pneumatică, rețelistică, electricitate și cunoștințele de limba engleză la nivel conversațional.

O firmă din domeniul instalaţiilor termice şi electrice angajează ingineri cu atestat de RVT şi cu autorizaţie de instalatori în domeniul gazelor naturale tip EGIU. Cea mai importantă cerință este atestatul RVT ISCIR, dar și autorizația de instalatori gaze naturale EGIU. Permisul de conducere categoria B este, de asemenea, eliminatoriu. Salariul net este de 5000 lei la care se adaugă mașina de serviciu și diurna.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele