Cel mai poluat oraș din lume: cât de periculos e, de fapt, să trăiești aici

Cel mai poluat oraș din lume: cât de periculos e, de fapt, să trăiești aici

Poluarea reprezintă un fenomen îngrijorător ale cărui dimensiuni au luat amploare la nivel global. Chiar dacă toată planeta se confruntă cu această problemă, există anumite zone care sunt mai afectate decât altele.

De exemplu, Lahore, al doilea oraş ca mărime din Pakistan, este considerat de specialiștii în mediu ca fiind cea mai poluată așezare urbană din întreaga lume.

Viața oamenilor e un calvar

Aici, poluarea se mănâncă pe pâine, arată datele statatistice. Autoritățile locale, deși ar fi întreprins anumite eforturi pentru a combate fenomenul, se pare că au capitulat, în cele din urmă.

Orașul e toxic pentru cetățenii lui, a căror sănătate e pusă în mare pericol de poluare.

„Lipsa aerului curat poate avea efecte negative asupra întregului organism, pornind de la tulburări ale somnului până la dezvoltarea unor tumori canceroase. Potrivit specialiștilor din domeniu, particulele care contaminează aerul și temperaturile ridicate afectează inima, sistemul nervos central și funcția respiratorie, efect care mărește riscul apariției unor boli vasculare și atacului cerebral. Aerul poluat poate cauza și diverse alergii, care pot degenera în astm bronșic. Expunerea la diverse tipuri de poluanți, inclusiv parfumuri și solvenți, poate genera sensibilitatea chimică multiplă, cunoscută și ca boala de mediu, care se manifestă asemănător reacțiilor alergice”, conform Infomediu.

Prin urmare, oamenii care trăiesc aici duc o viață extrem de dificilă. Calitatea aerului din Lahore se situa la valoarea 296 vineri dimineaţă, ceea ce a făcut ca oraşul pakistanez să ajungă în fruntea listei celor mai poluate oraşe din lume.

”Am pus sigiliul la peste 500 de unităţi industriale şi am impus amenzi mari pe vehiculele care emit fum şi cuptoarele de cărămidă”, a declarat pentru DPA Amir Farooq, oficialul însărcinat cu lupta împotriva poluării din Punjab.

”Poluarea atmosferică din Lahore nu este altceva decât un eşec al guvernului”, a declarat pentru DPA avocatul de mediu Ahmad Rafay Alam.

Citește și: