05 dec. 2021 | 13:07

În ce orașe din lume mai există arcuri de triumf precum cel din București

Diverse
În ce orașe din lume mai există arcuri de triumf precum cel din București
Orașe în care se mai găsesc arcuri de triumf

Arcul de triumf reprezintă o structură monumentală. Aceasta are formă de arcadă. De ce mai multe ori se întinde peste un drum. Este construit din doi piloni masivi care sunt legați printr-un arc. Adesea este decorat cu sculpturi. Un astfel de arc există și la noi în țară. Iată în ce orașe din lume mai există arcuri de triumf precum cel din București.

Unde în lume mai există arcuri de triumf ca cel din București

În lume există mai multe arcuri de triumf. Iată așadar în ce orașe din lume mi există arcuri de triumf precum cel din București, potrivit en.wikipedia.org.

  • Arcul lui Titus din Roma este un arc de triumf de pe vremea romanilor, cu o singur arcadă, construit în anul 81 d.Hr. de către împăratul Domițian pentru a comemora victoria fratelui său Titus împreună cu tatăl lor, Vespasian, asupra rebeliunii evreiești din Iudeea.
  • Arcul de Triumf al Orange, din Franța. Este cel mai vechi  arc, construit probabil în timpul domniei împăratului Augustus în perioada 27 î.Hr.-14 d.Hr..
  • Porte Noire din Besançon, Franța este construit în 171-175 d.Hr.
  • Arcul lui Septimius la Leptis Magna, din Libia, care este construit în anul 203 d.Hr.
  • Arcul lui Septimius Severus de la Roma, a fost construit în perioada 203-205 d.Hr. pentru a comemora victoriile parților ale împăratului Septimius Severus și cei doi fii ai săi, Caracalla și Geta.
  • Arcul Caracalla din Tebessa, din Algeria, construit în anul 210 d.Hr. de un general din oraș, dedicat împăratului Caracalla.
  • Arcul lui Galerius și Rotunda din Salonic, Grecia, construit în 298-299 d.Hr. și dedicat în 303 d.Hr. pentru a sărbători victoria tetrarhului Galerius asupra persanilor sasanizi și capturarea capitalei lor Ctesiphon în 298 d.Hr.
  • Arcul lui Constantin din Roma, construit în 312-315 d.Hr. pentru a comemora victoria împăratului Constantin asupra Maxențiu la bătălia de la Podul Milvian în 312 d.Hr.
  • Arcul de Triumf de l’Étoile – „Arcul de Triumf al Stelei” este unul dintre cele mai faimoase monumente din Paris, Franța, aflat la capătul vestic al Champs-Élysées, în centrul Place Charles de Gaulle.

Arcuri de triumf post-romane

  • Arco di Trionfo di Castel Nuovo din Napoli, un monument renascentist, construit pentru a comemora intrarea victorioasă a lui Alfonso de Aragon în Napoli.
  • Porte Saint-Denis din Paris, construit pentru a comemora victoriile lui Ludovic al XIV – lea al Franței.
  • Arcul de Triumf du Carrousel din Paris, construit între 1806 și 1808 pentru a comemora victoriile lui Napoleon.
  • Arcul de Triumf Narva din Saint Petersburg construit în 1814 de Giacomo Quarenghi, pentru a comemora victoria Rusiei asupra lui Napoleon.
  • Wellington Arch din Londra, construit în 1826–30 pentru a comemora victoriile Marii Britanii în războaiele napoleoniene.
  • Arcul soldaților și marinarilor din New York, construit în 1889–92 pentru a comemora victoria Statelor Unite asupra rebeliunii confederate.
  • Arcul de Triumf din Phenian, al doilea cel mai înalt Arc de Triumf din lume, construit în 1982 pentru a comemora rezistența coreeană în Japonia 1925-1945.
Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro