20 oct. 2021 | 10:58

Cel mai nou ”gadget” Apple, o cârpă: cât te taxează pentru privilegiul de a-ți proteja noul iPhone, iPad, Mac

ACTUALITATE
Cel mai nou ”gadget” Apple, o cârpă: cât te taxează pentru privilegiul de a-ți proteja noul iPhone, iPad, Mac

În fiecare an, cei de la Apple se aruncă la un experiment social, un produs atât de inutil, extravagant și incredibil de scump, încât te face să-ți ridici întrebări despre luciditatea gigantului din Cupertino.

În mai 2020, Apple a lansat un set de patru roți cu 700 de dolari. Acelea erau gândite pentru cel mai nou Mac Pro al companiei, să-l poți muta mai ușor prin casă, cu condiția să ai parchet. În decembrie 2019, aceeași companie a dezvăluit un stand de monitor care costă 1000 de dolari. Ca referință, în România, dacă vrei să achiziționezi un monitor Apple Pro Display care costă 28.729 de lei, îi poți atașa ”un picior” care costă 5649 lei.

Cârpa Apple care face valuri

Cea mai nouă manifestare de aroganță din partea Apple vine sub forma unui produs intitulat ”Polishing Cloth”, cârpă de lustruit. Aceasta costă 19 dolari, deși va ajunge probabil în România undeva peste 100 de lei.

Apple a publicat pe magazinul virtual al companiei produsul la scurt timp după cea mai recentă conferință. Este vorba de evenimentul în care a dezvăluit o nouă familie de MacBook Pro în versiunile de 14 și 16 inci, dotate cu noile procesoare M1 Pro și M1 Pro Max. Tot atunci, a treia generație de AirPods a ajuns în lumina reflectoarelor.

Revenind însă la cârpa de 20 de dolari, aceasta nu vine cu un marketing impresionant în spate. Pare să fie din microfibră, dar cei de la Apple nu se laudă în descriere ce soluție au folosit pentru a nu-ți zgârie gadgeturile și a le face să strălucească la fel ca în prima zi. Un lucru este însă sigur, raportându-ne la o cârpă, costă o avere.

Partea bună este că, spre deosebire de căștile companiei, are totuși sigla Apple afișată unde într-un colț. Sunt curios dacă o să vedem vreun review pentru ea. Dacă vrei mai multe detalii, găsești pe pagina produsului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele