11 feb. 2021 | 10:30

Cel mai căutat cuvânt pe internet în 2021 are legătură cu pandemia, dar nu-l ghicești

ACTUALITATE
Cel mai căutat cuvânt pe internet în 2021 are legătură cu pandemia, dar nu-l ghicești

Dexonline este cea mai importantă platformă din România când vine vorba de a oferi definiții pentru cuvinte și tocmai a publicat un nou set de statistici interesante.

Românii sunt incredibil de curioși să înțeleagă ce înseamnă rapel, cuvântul folosit de autorități pentru a doua doză de vaccin utilizată în procesul de imunizare. Cuvântul „rapel” este cel mai căutat cuvânt în dexonline din această lună. Practic, de la începutul lunii februarie a fost căutat de minim 890 de ori pe zi. Interesul asupra termenului a crescut în ultimele luni cu mult, faţă de anii trecuţi, potrivit Mediafax.

Informația referitoare la rapel a fost confirmată și de echipa dexonline. Momentan, se referă doar la statisticile acumulate în luna februarie a acestui an, deși există șanse mari ca interesul să se mențină pe întreaga perioadă a procesului de vaccinare anti-Covid-19.

Interesul asupra cuvântului „rapel” a crescut semnificativ în ultima perioadă, iar această realitate este confirmată și de statisticile căutării termenului pe internet. Dacă cei mai mulţi folosesc cuvântul „rapel” pentru a defini a doua doză a unui vaccin, el are şi ale înţelesuri.

”După ce ne căţărăm trebuie să ne dăm şi jos, acolo de unde am pornit, rapel vine din franceză şi exact asta înseamnă, să te întorci de acolo de unde ai pornit”, spune Nicolae Badea- instructor la Vertical Spirit.

Din punct de vedere medical, definiția pentru rapel a fost oferită de doctorul Valeria Herdea. ”A două doză pe care o vom face şi care se numeşte doză de rapel, doză de amintire, doză de reintărire, este o doză care pune în funcţiune ceea ce noi numim memorie imună. Practic, rapelul întăreşte memoria imună a organismului, de aceea şi la bebeluşi facem în primul an de viaţă mai multe doze de vaccin în aşa fel încât organismul acestuia să preia informaţia, să producă anticorpi împotriva unei anumite boli”, a spus dr. Valeria Herdea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele